WTA Montreal: Halepova je potrebovala 2 uri in 30 minut!

Pred dvema mesecema sta se Simona Halep in Sloane Stephens med seboj udarili za lovoriko na Odprtem prvenstvu Francije, tokrat pa sta se Romunka in Američanka pomerili za turnirsko zmago v Montrealu. Po 2 urah in 30 minutah je bil s 7:6, 3:6 in 6:4 boljša najboljša na svetu.

Simona Halep najboljša med najboljšimi (Foto: Tennisworldusa.com)

Že tretji naslov v letošnji sezoni za Romunko, po mnogih obratih in zasukih je po dolgi tekmi vendarle prevladala Simona Halep, ki je upravičila vlogo glavne favoritinje. Ponovitev finala iz Pariza je ponudila veliko dobrega tenisa.

Osupljive kombinacije udarcev z osnovne črte, izjemna fizična pripravljenost, iznajdljivost in spretnost obeh igralk. Gledalci so dobili tisto, za kar so plačali. Gladiatorski boj dveh najboljših tenisačic, a zmagovalka je lahko postala le ena. S ključnim odvzemom servisa v tretjem nizu za vodstvo 5:2 je bila na koncu bolj nasmejana Simona Halep.

Halepova je dovolj izkušena, da je vedla,  da mora biti ona tista, ki prevzame pobudo. V odločilnem nizu je bila agresivnejša in odločnejša. Vse je v borbenem duhu in predanosti, Simona Halep to ve najbolje. Finalistka iz sezone 2015 in šampionka leto kasneje si je več kot zaslužila čustveno naporno tekmo in pa naslov, ki jo bo zasidral na prvem mestu WTA lestvice vse tja do Singapurja. Prednost, ki jo ima, je velika, se pa je prav tako že kvalificirala na turnir najboljših osem.