WTA Gudalajara: Sakkarijeva prišla na zaključni turnir, a izgubila finale

Jessica Pegula (Foto: WTA)

Američanka Jessica Pegula je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Guadalajari, prvega turnirja WTA 1000 v Latinski Ameriki. Uspeh na turnirju v Mehiki je komaj drugi naslov med posameznicami za 28-letno Američanko, potem ko je leta 2019 zmagala v Washingtonu. Obenem jo bo popeljal tudi na tretje mesto na svetovni lestvici.

Jessica Pegula do drugega naslova (Foto: WTA)

V finalu 2.527.250 dolarjev (2.568.861 evrov) vrednega turnirja je tretja nosilka in peta igralka sveta Pegula po uri in desetih minutah igre s 6:2 in 6:3 premagala Grkinjo Mario Sakkari, sicer četrto nosilko in številko 6 na svetu. Grkinja se je na igrišču pojavila le nekaj ur po končanem polfinalu proti Belorusinji Viktoriji Azarenka, dvoboju, ki ga je dan prej prekinila nevihta, povezana z orkanom Roslyn.

To je bil drugi medsebojni obračun med Pegulo in Sakkarijevo, ki imata zdaj vsaka po eno zmago. Obe igralki, ki sta ob podelitvi pokalov nosili mehiški sombrero, bosta nastopili tudi na mastersu, ki se bo začel konec oktobra v Teksasu.

“Zmagala sem na turnirju, tako sem vesela, da gre za turnir WTA 1000. Po mojem mnenju je to najtežji turnir, kar sem jih kdaj igrala, zaradi žreba, ki sem ga imela, da sem prišla tako daleč, zaradi igralk, ki sem jih na poti premagala. To je bil teden, poln čustev, danes pa sem odigrala svojo najboljšo tekmo,” je po tekmi dejala Pegula.

Izid, Guadalajara, WTA (2.527.250 dolarjev):
– finale:
Jessica Pegula (ZDA/3) – Maria Sakkari (Grč/4) 6:2, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA