Kdo še v Torino? Nepodpisane še tri vozovnice

Felix Auger Aliassime je z zmago v Belgiji naredil velik korak k preboju na zaključni turnir najboljše osmerice. (Foto: Twitter)

Turnir v Guadalajari je dokončno določil seznam igralk, ki se bodo v Teksasu pomerile na zaključnem turnirju najboljše osmerice, vse bolj pa se zaostruje tudi boj za mesto na zaključnem turnirju v moški konkurenci. Pet igralcev že lahko rezervirajo svojo vozovnico do Torina. 

Felix Auger Aliassime je z zmago v Belgiji naredil velik korak k preboju na zaključni turnir najboljše osmerice. (Foto: Twitter)

Iga Swiatek, Ons Jabeur, Jessica Pegula, Coco Gauff, Maria Sakkari, Caroline Garcia, Aryna Sabalenka in Daria Kasatkina sestavljajo osmerico, ki se bo v Fort Worthu med seboj udarila za prestižno zmago na zaključnem turnirju najboljših v sezoni 2022.

Pri moških je nekaj turnirjev pred koncem sezone znana več kot polovica zasedbe, ki se bo od 13. do 20. novembra merila v Torinu. Mesto na zaključnem turnirju so si z izjemno sezono že zagotovili Carlos Alcaraz, ki je od vseh igralcev v letošnji sezoni zaenkrat osvojil največ ATP točk (6460), Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud in Novak Đoković.

V borbi za tri preostala prosta mesta trenutno najbolje kaže Daniilu Medvedevu, Andreyju Rublevu in Felixu Auger-Aliassimeu. Sledi jim Američan Taylor Fritz, ki za Kanadčanom trenutno zaostaja za 340 točk. Fritzu za ovratnik dihata Hubert Hurkacz in Alexander Zverev.

Nemec sicer v Torinu zagotovo ne bo nastopil, saj še ni napovedal svojega povratka po poškodbi, a v ozadju nevarnost predstavljajo še Cameron Norrie, Matteo Berrettini, Pablo Carreno Busta in Jannik Sinner. Malo verjetno je, da bi se lahko v boj za mesto v Torinu vmešal tudi Marin Čilić, ki trenutno za Auger-Aliassimeom zaostaja za 1130 točk.

Marsikaj bo znanega že po turnirjih serije ATP 500 v Baslu in na Dunaju, ki bosta potekala v tem tednu.