WTA Cincinnati: Dvojica “KleMar” ostala brez polfinala

Nizozemka Kiki Bertens je na kolena spravila še Svitolino. (Foto: zimbio.com)

Nizozemka Kiki Bertens je na kolena spravila še Svitolino. (Foto: zimbio.com)

Na turnirju serije WTA Premier v Cincinnatiju se bližamo zaključnemu dejanju. V polfinale turnirja v konkurenci posameznic so se prebile Romunka, Belorusinja, Čehinja in Nizozemka, brez preboja med najboljše štiri dvojice pa sta ostali Klepačeva in Martinez Sanchezova. 

Nizozemka Kiki Bertens je na kolena spravila še Svitolino. (Foto: zimbio.com)
Nizozemka Kiki Bertens je na kolena še Svitolino. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Andreja Klepač je skupaj z Španko Mario Jose Martinez Sanchez imela lepo priložnost, da bi se v Cincinnatiju prebila še do druge zaporedne uvrstitve v polfinale turnirja serije WTA Premier. V Montrealu sta jima preboj v polfinale preprečili Chanova in Makarova, tokrat pa sta 4.-postavljeno dvojico presenetili Kaitlyn Christian in Sabrina Santamaria. Ameriška dvojica sprva sploh ni bila v žrebu, po odpovedi dvojice Barty A./Vandeweghe C. pa sta premagali tri pare tekmic in si tako zagotovili mesto v polfinalu. Klepačeva in Martinez Sanchezova sta imeli lepo priložnost predvsem v 1. nizu, ko sta že vodili s 5:3, nato pa klonili po podaljšani igri.

Varovanka Tursunova ugnala Keysovo

V konkurenci posameznic je za nov naslov, že četrti v letošnji sezoni, v igri 1. igralka sveta Simona Halep, ki je proti Ukrajinki Lesii Tsurenko zabeležila 8. zmago v nizu. Njen pohod do nove lovorike bo v polfinalu poizkušala zaustaviti 20-letna Belorusinja Aryna Sabalenka. Slednja pod vodstom nekdaj 20. igralca sveta Dmitryja Tursunova na trdi podlagi kaže dobro pripravljenost. V Cincinnatiju je že izločila Johanno Konto, Karolino Pliškovo, Caroline Garcio, nazadnje pa še Madison Keys.

Za drugo finalno vstopnico se bosta pomerili Čehinja Petra Kvitova in Nizozemka Kiki Bertens.

WTA Western & Southern Open (Cincinnati, ZDA, $2,874,299, trda podlaga), dvojice (Ž), četrtfinale
Christian K./Santamaria S. – (4)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 7:6(2), 6:2

Posamično (Ž), četrtfinale
Halep S. (Rom/1) – Tsurenko L. (Ukr) 6:4, 6:1
Sabalenka A. (Blr) – Keys M. (Zda/13) 6:3, 6:4
Kvitova P. (Češ/8) – Mertens E. (Bel/15) 7:5, 5:7, 6:3
Bertens K. (Niz) – Svitolina E. (Ukr/5) 6:4, 6:3