Federer: “Ne morem igrati vsega, nočem se poškodovati”

Roger Federer se odloči, da bo igral manj turnirjev, na tistih, ki nastopi, pa je zato toliko bolje pripravljen. Pravi, da moraš stvari dojemati v perspektivi. 

Švicar namerava igrati še nekaj let (Foto: Tennisworldusa.com)

Sedaj si lažje vzame čas za počitek. “Zaradi operacije kolena in tistih šest mesecev mi je celo lažje, saj si brez težav vzamem teden dni za počitek. Raje sem zdrav, kot da neprestano igram. Je pa težko čustveno, saj bi si želel, da bi lahko igral vse, a v zameno dobim bolj sproščen urnik. Lahko se družim s prijatelji, družino, kar mi je zelo pomembno. Lahko se posvetim treningu, več delam s trenerji. Imam odlično ekipo, ki odlično razume naš ritem. Če bom želel igrati več, to lahko naredim, lahko pa igram še manj. Čutim, da sem mimo hektičnega dela mojega življenja, saj je vse bolj sproščeno. Želim si, da bi lahko igral vse turnirje, ampak ne gre.”

 Toronto se je odločil preskočiti zaradi zdravja, čeprav si je želel igrati. “Treniral sem, zato sem bil živčen, saj sem hotel igrati. Odločil sem se preskočiti turnir zaradi zdravja mojega telesa. Nočem se poškodovati, saj me čaka še veliko turnirjev.”