WTA Bangkok: Zhu Lin v prvem finalu do prvega naslova

Kitajka Zhu Lin (Foto: WTA Twitter)

Kitajka Zhu Lin je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA v tajskem Hua Hinu z nagradnim skladom 238.000 evrov. Za svoj prvi naslov, sploh prvič je igrala v finalu, je 54. igralka sveta danes po uri in 46 minutah igre ugnala Ukrajinko Lesjo Curenko s 6:4 in 6:4.

Kitajka Zhu Lin (Foto: WTA Twitter)

Curenko je v svojem šestem finalnem nastopu v karieri drugič izgubila in tako ostaja pri štirih naslovih na najvišji ravni. Nazadnje je slavila pred skoraj petimi leti, ko je marca 2018 osvojila OP Mehike.

Devetindvajsetletna Zhu bo v ponedeljek tako prvič v karieri med 50 najboljšimi igralkami na lestvici WTA. Na poti do prvega naslova je na Tajskem v četrtfinalu ugnala tudi Slovenko Tamaro Zidanšek s 6:2, 6:2. Nato je v polfinalu premagala rojakinjo Wang Xinyu s 6:2 in 6:4.

Dvoboj je sicer bolje odprla Ukrajinka, ki je Lin presenetila z odvzemom servisa in hitrim vodstvom 2:0. A Kitajka se je kmalu prebudila in odgovorila z lastnim odvzemom servisa nasprotnici.

V nadaljevanju je zaigrala veliko bolje in prvi niz na koncu dobila s 6:4. Za drugega je potrebovala nekaj več minut. Hitro je povedla s 4:2, a imela pri vodstvu s 5:3 nekaj težav z zaključevanjem dvoboja. Ukrajinki je eno igro še pustila, preden se je razveselila svojega prvega naslova.

Izid, Hua Hin, WTA (238.000 evrov):
Zhu Lin (Kit) – Lesja Curenko (Ukr) 6:4, 6:4.

Vir: Tenis Slovenija, STA