Winter Cup: Pred slovensko izbrano vrsto dečkov U14 nastop na zaključnem turnirju

Slovencem po tesnem porazu proti Nemčiji ostaja boj za 5. do 8. mesto.

Slovenska teniška izbrana vrsta dečkov do 14. leta starosti se bo v teh dneh na Winter Cupu preizkusila na zaključnem turnirju najboljše osmerice evropskih držav. S Svitom Suljićem, Patrikom Semeničem in Aljažem Štorom je v Nemčijo odpotoval trener Marko Por. 

Slovenska izbrana vrsta si je mesto na zaključnem turnirju zagotovila z odličnimi predstavami v Bariju.

Spremljajte dogajanje v Nemčiji v živo (kliknite za prevezavo)

V Niederzierju Slovenijo že v četrtfinalu čaka obračun proti domačim predstavnikom, ki so v kvalifikacijski skupini v Turčiji zasedli 2. mesto. Dvoboj med Slovenijo in Nemčijo se bo začel ob 10.30. uri.

Ob slovenski in nemški izbrani vrsti so si mesto na zaključnem turnirju najboljše osmerice priigrali še Čehi, Francozi, Britanci, Italijani, Poljaki in Turki. Slovenija si je mesto na zaključnem turnirju zagotovila na podlagi odličnih rezultatov v Bariju, kjer so v kvalifikacijski skupini po vrsti premagali Belgijo, Romunijo in Italijo ter zasedli končno 1. mesto.

Na Winter Cupu so se predstavile še tri slovenske reprezentance. Tretjo mesto v skupini so na Nizozemskem osvojili fantje do 16. leta starosti, 5. mesto v skupini v Turčiji dekleta do 16. leta starosti, brez zmage pa so v Izmirju ostale deklice do 14. leta starosti.

Zaključni turnir najboljše osmerice
(Niederzier, Nemčija, 16. – 18. 2. 2023)

Četrtfinale:
SLOVENIJA – NEMČIJA