VRHUNCI: Hercogova 2. igralko sveta na igrišču zadržala 2 uri in pol (video)

Na turnirju serije WTA International v Pragi smo še tretjič spremljali obračun med Simono Halep in Polono Hercog. Tudi tretji dvoboj je pripadel Romunki, a 29-letna Mariborčanka je še enkrat več dokazala, da se lahko ob dobrem dnevu kosa z vsako tenisačico na svetu.

Poli 1 - VRHUNCI: Hercogova 2. igralko sveta na igrišču zadržala 2 uri in pol (video)
Hercogova je v Pragi dodobra namučila Halepovo. (Foto: SportKlub)

VEČ O TEKMI

Dvoboj, ki ga je 2. igralka sveta Simona Halep dobila z rezultatom 6:1, 1:6 in 7:6(3), je trajal kar 2 uri in 32 minut. S pohvalami na račun igre Polone Hercog po tekmi ni skoparila niti Romunka. “Vedela sem, da me čaka težak obračun. Vsi najini obračuni so bili zelo težki in zelo dolgi,” je dejala Halepova in dodala: “Dobro me pozna, igrali sva že v mlajših kategorijah. Spreminja ritem igre, uporablja ‘drop’ udarce, malce mehkeje, nato pa znova močneje, kar mi je oteževalo delo.”

Za Hercogovo je bil to sicer še drugi poraz na drugi tekmi po epidemiji Covid-19. Prvi obračun je Štajerka odigrala pretekli teden v Palermu, kjer jo je presenetila domača povabljenka Elisabetta Cocciaretto, ki je kasneje ugnala tudi Hrvatico Donno Vekić.