Hercogova še tretjič močno namučila Halepovo, ki je izkoristila 7. zaključno žogico

Polona Hercog kljub odlični predstavi tudi po tretjem obračunu proti Simoni Halep ostaja brez zmage proti trenutno 2. igralki sveta. Po izgubljenem prvem nizu je Mariborčanka odgovorila z zmago s 6:1 v drugem nizu, v tretjem pa je zmagovalko po 2 urah in 30 minutah igre določila podaljšana igra. Tam je Romunka izkoristila 7. zaključno žogico.

Twitt - Hercogova še tretjič močno namučila Halepovo, ki je izkoristila 7. zaključno žogico
Halepova še tretjič previsoka ovira za Hercogovo. (Foto: Twitter)

Druga igralka sveta Simona Halep, ki v Pragi nastopa prvič po februarskem naslovu v Dubaju, je v obračun krenila uspešno in dobila uvodne 4 igre na začetni udarec Polone Hercog. Slednja se je tako po 40 minutah igre znašla v zaostanku z 1:6 in 0:1, a se na to odzvala na najboljši možen način.

Z ‘drop’ udarci Romunko spravljala ob živce

Najprej je Mariborčanka rezultat poravnala na 1:1, po prvi osvojeni igri na svoj začetni udarec pa popolnoma prevzela pobudo in z izjemno pametno igro drvela proti osvojenemu 2. nizu. Po tem, ko je z odličnim forehandom Halepovo spravila nekaj metrov za osnovno črto, je velikokrat rešitev našla v skrajšani žogici in tako prišla do velikega števila ‘winnerjev’.

V tretjem nizu je Halepova dvakrat že povedla z ‘breakom’ prednosti (3:1 in 5:3), a Hercogova je vedno znova našla pot do povratka. Rešila se je tudi zaostanka s 4:5 in 0:40, nove tri zaključne žogice pa je uspela rešiti v 12. igri tretjega niza. V podaljšani igri je Slovenka pri rezultatu 2:2 pri mreži odigrala premalo odločno, kar je Romunka znala kaznovati. Od tedaj naprej je od naslednjih 5 točk Hercogovi pripadla le ena, kar na koncu kljub odlični predstavi ni bilo dovolj za presenečenje.

Na teren še Zidanškova

Slovenskih nastopov v torek na turnirju v Pragi še ni konec. Kot zadnji se bosta namreč na osrednjem igrišču med seboj pomerili Tamara Zidanšek in domačinka Katerina Siniakova.

WTA International Praga (Češka, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo
Halep S. (Rom/1)
– Hercog P. (Slo) 6:1, 1:6, 7:6(3)
Zidanšek T. (Slo) – Siniakova K. (Češ) [predvidoma ob 16. uri]

Dvojice
1. kolo: Rus A./Zidanšek T. – (3)Perez E./Sanders S. [12.8.]


Že izpadla:
2. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) – Juvan K. (Slo/7) 3:6, 6:3, 6:4

tekma - Hercogova še tretjič močno namučila Halepovo, ki je izkoristila 7. zaključno žogico

1 thought on “Hercogova še tretjič močno namučila Halepovo, ki je izkoristila 7. zaključno žogico

Comments are closed.