Viktoriji Azarenki zavrnili vizum za Kanado

Belorusinja Viktorija Azarenka, nekdanja prva igralka sveta, je sporočila, da so ji kanadske oblasti zavrnile vizum za nastop na turnirju WTA 1000 v Torontu (8. do 14. avgusta). Kanadčani so pozneje zatrdili, da zavrnitev nima povezave z igralkino nacionalnostjo, ampak zaradi zamude pri pridobitvi in obdelavi zdravstvenega kartona.

13291486 - Viktoriji Azarenki zavrnili vizum za Kanado
Viktorija Azarenka (Foto: https://99newsbuzz.com)

“Kanadski tenis potrjuje, da Viktorija Azarenka ni mogla pravočasno pridobiti vizuma za udeležbo. Zveza je aktivno delala na tej zahtevi z igralko in njeno ekipo več tednov, naredila vse, kar je bilo v njeni moči, a na žalost se je izkazalo, da je bil čas obdelave predolg,” so Kanadčani zapisali v izjavi, poslani francoski tiskovni agenciji AFP.

“Res sem žalostna, da izpuščam enega mojih najljubših turnirjev,” je pred tem na Twitterju sporočila 33-letna, trenutno 20. igralka sveta, ki je v Torontu trikrat prišla do polfinala.

V ponedeljek bi se morala v prvem krogu pomeriti s Švicarko Belindo Bencic, 13. igralko sveta, če bi obe v prvem krogu zmagali, pa nato s povratnico Sereno Williams.

Vir: Tenis Slovenija, STA

Vika Azarenka not playing in Canada 696x466 1 - Viktoriji Azarenki zavrnili vizum za Kanado