VIDEO: Slavje Slovenije ob končni zmagi v Egiptu!

Slovenija bo v Davisovem pokalu znova gostovala. (Foto: Instagram)

Slovenija bo v Davisovem pokalu znova gostovala. (Foto: Instagram)

Sprva je bilo že rečeno, da bo Slovenija že ob primeru zmage nad Egiptom prišla do mesta v 1. evroafriški skupini, a ob spremembi formata tekmovanja v Davisovem pokalu kot kaže vendarle še ni bilo vsega znanega. Prve evroafriške skupine si Slovenija še ni priborila, a kar je trenutno najbolj važno, je to, da je ‘padel’ Egipt. 

Slovenija Egipt zapušča kot zmagovalka. (Foto: Instagram)
Slovenija Egipt zapušča kot zmagovalka. (Foto: Instagram)

No, pa smo zmagali. Bilo je težje, kot smo pričakovali, ampak končni rezultat 3:1 je glavni razlog za zadovoljstvo. Najbolj pomembna tekma je bil v dvojicah. Zgodnja ura ni ravno idealna, ampak mislim, da sva bila z Blažem suverena in zmagala v dveh nizih. Potem je prišel še dvoboj posameznikov, kjer vmes ni veliko časa. Egipčan je začel bolje, a sem se kasneje zbral, odigral bolje, predvsem v ključnih trenutkih in popeljal Slovenijo do zmage. Veseli smo in zadovoljni odhajamo iz Egipta,” so bile prve besede zadovoljnega Aljaža Bedeneta, sicer prvega loparja Slovenije, ki je slovenski izbrani vrsti 2 zmagi in s tem 2 točki prinesel kar sam, eno pa je priboril skupaj z rojakom Blažem Rolo.

Prav tesen poraz Ptujčana v 2. tekmi proti Mohamedu Safwatu je dvoboj ‘odprl’, a Slovenija je v nadaljevanju vseeno dokazala, da premore več kvalitete. Naveza Bedene A./Rola B. je v obračunu dvojic zadržala vse svoje servisne igre in prišla do zmage z 2:0 v nizih, piko na i pa je v 4. obračunu postavil Bedene, ki si v Egiptu ni privoščil izgubljenega niza.

Zmaga v Egiptu je Slovenijo uvrstila na listo 24 kvalifikantk, ki se bodo marca 2020 potegovale za mesto v 1. evroafriški skupini. Že je znano, da bodo tam zagotovo nastopale tudi izbrane vrste Peruja, Tajske, Romunije, Južne Afrike, Turčije, Litve in Norveške.

 

View this post on Instagram

 

Kdor ne skače ni Slovenc, hej, hej, hej ????? Bravo fantje, bravo ekipa ??? @daviscuptennis

A post shared by Tenis Slovenija (@tenis.slovenija) on

Davisov pokal, 2. evroafriška skupina, Kairo:
EGIPT – SLOVENIJA 1:3

Petek, 13.9.
Mamoun K. M. – Bedene A. 5:7, 1:4* – predaja
Safwat M. – Rola B. 6:4, 1:6, 7:6(4)

Sobota, 14.9.
Sabry S./Safwat M. – Bedene/Rola 5:7, 3:6
Safwat M. – Bedene A. 5:7, 5:7