CH: Nadarjeni Francoz v Istanbulu končal pohod Kavčiča

Blaž Kavčič. (Foto: Instagram)

Blaž Kavčič. (Foto: Instagram)

Slovenskemu tenisaču Blažu Kavčiču uspešnega tedna v Turčiji ni uspelo kronati s prebojem v veliki finale. Na turnirju serije Challenger v Istanbulu ga je v polfinalu zaustavil 21-letni Francoz Ugo Humbert.  

Blaž Kavčič. (Foto: Instagram)
Blaž Kavčič. (Foto: Instagram)

Po ne ravno prepričljivi zmagi v 2. krogu nekaj več kot 80.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije Challenger, je Blaž Kavčič v nadaljevanju turnirja pokazal bistveno več. V osmini finala je v 2 nizih odpravil 3. nosilca turnirja Mariusa Copila, v četrtfinalu pa je ekspresno z igrišča odpihnil tudi mladega španca Nicolo Kuhna.

Na previsoko oviro je “Kaljut” naletel v polfinalu, ko mu je nasproti stal 21-letni Francoz Ugo Humbert. Pred kratkim že član elitne 50-erice je od začetka obračuna pokazal več in po uri in 6 minutah slavil zmago s 6:2 in 6:1.

Kavčič je v lanskem letu v takem času osvojil turnir serije Challenger v Šanghaju, kar pomeni, da bo s ponedeljkom izgubil nekaj mest na ATP lestvici, a predstave kot jih je kazal v Istanbulu ga bodo hitro dvignile tudi precej višje od 250. mesta.

Challenger Istanbul (Turčija, $81.240, trda podlaga), posamezno
1. krog: Kavčič B. (Slo/16) je bil prost
2. krog: Jianu F. C. (Rom) – Kavčič B. (Slo/16) 7:6(8), 3:6, 1:2* – predaja
Osmina finala: Copil M. (Rom/3) – Kavčič B. (Slo/16) 3:6, 5:7 
Četrtfinale: Kavčič B. (Slo/16) – Kuhn N. (Špa/12) 6:3, 6:0
Polfinale: Humbert U. (Fra/1) – Kavčič B. (Slo/16) 6:2, 6:1