Veronika Erjavec v boj za mesto v glavnem delu OP Avstralije

Točno teden dni nas še loči do prvega vrhunca v sezoni 2024. V nedeljo, 14. januarja, se bo namreč začel glavni turnir Odprtega prvenstva Avstralije, na katerem bosta med drugim znova nastopili Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Slovenkama se bo poizkušala pridružiti tudi njuna rojakinja Veronika Erjavec.

Veronika Erjavec prvič v kvalifikacijah turnirja za Grand Slam. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

24-letna Ljubljančanka je v sezono 2024 vstopila na izjemen način. Na turnirju serije WTA 125 v Canberri je skupaj z Latvijko Darjo Semenistajo osvojila naslov v konkurenci dvojic in se na lestvici WTA v dvojicah prebila na 140. mesto.

Takoj po končanem turnirju se je Veronika Erjavec (194. na WTA) podala proti Melbourneu, kjer jo čaka nastop v kvalifikacijah turnirja za Grand Slam. Da bi se prvič v karieri prebila na enega izmed največjih turnirjih na svetu, bo morala po vrsti premagati tri tekmice. Kot prva ji bo nasproti stala 3 leta mlajša Nemka Eva Lys (138. na WTA), ki je lansko leto zaigrala v glavnem delu OP Avstralije, na OP ZDA pa se je prebila celo v 2. kolo.

Zmagovalko dvoboja v 2. kolu kvalifikacij čaka boljša iz obračuna med Irino Baro (181. na WTA) in Yuliyjo Hatouko (211. na WTA), možne nasprotnice v 3. kolu kvalifikacij pa so Arina Rodionova (113. na WTA), Leolia Jeanjean (146. na WTA), Selena Janjičević (230. na WTA) in Carole Monnet (196. na WTA).

OP Avstralije
(Melbourne, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Erjavec V. (Slo) – Lys E. (Nem/26) [8.1., 1.30]