Nemcem zmaga v pokalu United

Nemški teniški igralci in igralke so zmagovalci pokala United, ki je zadnjih deset dni pod okriljem združenj ATP in WTA potekal v Perthu in Sydneyju. V finalu so Nemci v Sydneyju po odločilnem obračunu mešanih dvojic premagali Poljsko z 2:1 v zmagah.

Nemčija osvojila pokal United

Najprej je Iga Swiatek po nekoliko zaspanem začetku s 6:3, 6:0 zanesljivo premagala povratnico na teniška igrišča po porodu Angelique Kerber.

V drugem posamičnem obračunu pa je Alexander Zverev po maratonu s 6:7 (3), 7:6 (6), 6:4 po treh urah in dveh minutah ugnal Huberta Hurkacza za izenačenje na 1:1 v zmagah.

Odločil je obračun mešanih dvojic, v katerem sta Zverev in Laura Siegemund še tretjič zapovrstjo v izločilnih bojih premagala tekmeca. Tokrat sta bila boljša od naveze Hurkacz – Swiatek s 6:4, 5:7 in 10:4 v odločilnem nizu.

Nemce in predvsem Zvereva ni ustavil tudi pozen zaključek polfinalnega obračuna proti Avstraliji, ki se je končal precej prek polnoči po odločilni tekmi mešanih dvojic z 2:1. V prvem polfinalu so Poljaki premagali Francijo s 3:0.

Nemčija je druga zmagovalka tega tekmovanja, potem ko so lani ob prvi izdaji slavile Združene države Amerike.

Igralci in igralke so si na pokalu United razdelili dobrih devet milijonov evrov, za posamične in zmage v dvojicah pa so prejeli tudi točke za lestvici ATP in WTA.

Zverev bo z nastopi na pokalu United na ponedeljkovi posodobljeni lestvici ATP med posamezniki napredoval na šesto mesto in preskočil Grka Stefanosa Cicipasa.

Vir: Tenis Slovenija, STA