Verdasco: “Žena noče, da bi postal igralec”

Postavni Španec je spregovoril o življenju po tenisu. Zaradi svojih naravnih dispozicij ima kar nekaj možnosti, še najbolj pa ga zanima kariera v igralstvu.

Ga bomo gledali v filmih (Foto: Google)

“Pred nekaj leti sem si strastno želel postati igralec. Mogoče bi poskusil po tem, ko končam s tenisom, toda moja žena mi ne dovoli. Njen brat je Enrique Iglesias, tako da bi morda postal pevec. Ampak rabil bi kar nekaj ur treninga, da bi uglasil svoj glas. Mogoče nekaj let. Tenisači skrbimo za svoja telesa, ključ pa je v podrobnostih. Kako se na primer vrniti po poškodbi, pomoč fizioterapije in zdravnikov, ki nam omogočajo, da nadaljujemo na tem nivoju. Pred petnajstimi leti, ko sem začel, je bil nivo nižji. Zdaj je najvišji v teniški zgodovini. Prehrana je kar naenkrat izredno pomembna. Tenis mi je omogočil, da se pravilno prehranjujem in skrbim zase. Na takšen način lahko igraš dlje.”

Verdasco se še ne namerava upokojiti: “Še vedno lahko dosežem vrhunske rezultate. Vsak dan garam in treniram, da ostajam na tem nivoju. Poskušam biti vedno boljši. Moja uvrstitev na lestvici se spreminja, ampak ključno je to, da uživam v igri, v procesu in še naprej zmagujem tekme. V tenisu mi ne preostane drugega. Star sem 34 let in se na koncu kariere, moram uživati.”