ATP Atlanta: John Isner blesti na ameriški zemlji

Domačin in jasni ljubljenec občinstva John Isner nadaljuje z odlično sezono. Z novo zmago v Atlanti si je prislužil priljubljenost, ki bi mu lahko prinesla morebiti celo županovo mesto. Najvišje postavljeni nosilec je osvojil peti naslov v nedeljo, ko je v finalu premagal Ryana Harrisona.

Mlajši izmed Američanov se je dobro boril, ampak John Isner je letos (pre)velik zalogaj. Že drugo leto zapored je isto postavljeni finale dobil s 5:7, 6:3 in 6:4, s čimer je še podaljšal vladavino v Atlanti (2013-15′, 2017) in si prislužil drugo turnirsko zmago sezone, kar je tudi njegov najboljši rezultat. V aprilu je osvojil prvi turnir serije Masters v Miamiju, kjer je bil v finalu boljši od Alexandra Zvereva.

“To je neverjetno, kot sem rekel že lansko leto. Čutil sem, da bom še kdaj zaigral v finalu, ne pa da bom ponovno prvak. Tega si nisem predstavljal. V tem trenutku sem presrečen, saj se tukaj počutim doma. Zjutraj si naredim zajtrk, nato pa se odpravim na trening. To mi pomaga, da se počutim tako domače.”

33-letni Isner, ki bo prejel 250 ATP točk in 119 tisoč dolarjev nagrade, nadaljuje z najboljšo sezono. V Wimbledonu je dosegel polfinale in se je uvrstil med najboljših deset na svetu. Od danes naprej je 9. po vrsti, medtem ko njegov kolega Harrison ostaja pri enem naslovu (2017 Memphis). Je pa zato Ryan Harrison slavil v konkurenci dvojic skupaj z Rajeevom Ramom.