Venus Williams povabilo za Wimbledon

Venus bo na WTA lestvici padla iz elitne 10-erice. (Foto: zimbio.com)

Venus bo na WTA lestvici padla iz elitne 10-erice. (Foto: zimbio.com)

Petkratna zmagovalka Wimbledona Venus Williams je od organizatorjev dobila povabilo za letošnji teniški turnir za veliki slam, ki se bo začel prihodnji mesec. Williams, ki je lani v All England Clubu igrala v mešanih dvojicah, od leta 2021 ni nastopala na turnirju posameznic, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

VenusWilliamsDayFiveChampionshipsWimbledonBe xIPCaUMFl - Venus Williams povabilo za Wimbledon
Venus (Foto: zimbio.com)

Toda v ponedeljek je Američanka le nekaj dni po 43. rojstnem dnevu na turnirju v Birminghamu premagala Camilo Giorgi. Italijanko je premagala po več kot treh urah s 7:6 (5), 4:6 in 7:6 (6) in vpisala prvo zmago nad tekmico iz prve petdeseterice po letu 2019.

Williams v zadnjem času redko tekmuje in je prejšnji teden pred odhodom v Birmingham odigrala svoj prvi turnir po januarju, ko je nastopila v nizozemskem Hertogenboschu.

Organizatorji so britanskim igralcem podelili deset povabil. Med temi sta tudi Liam Broady in Katie Boulter, ki je minuli vikend slavila v Nottinghamu. Na sveti travi bo nastopila tudi Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je lani turnir zaradi nosečnosti izpustila.

Belgijec David Goffin, 124. igralec sveta, je prav tako prejel povabilo. Lani se je uvrstil v četrtfinale Wimbledona, nato pa izgubil proti domačinu Cameronu Norrieju.

V All England Clubu lahko razdelijo še eno povabilo za ženski in dve za moški turnir.

Vir: Tenis Slovenija, STA