Na uradnem plakatu za Wimbledon “pozabili” na Andyja Murrayja

wimbledon - Na uradnem plakatu za Wimbledon "pozabili" na Andyja Murrayja

Brat in stric britanskega teniškega igralca Andyja Murrayja sta izrazila jezo zaradi ravnanja z dvakratnim prvakom Wimbledona, potem ko je bil izpuščen z uradnega plakata, ilustracije preteklih in sedanjih velikanov turnirja za veliki slam na “sveti travi”, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

wimbledon - Na uradnem plakatu za Wimbledon "pozabili" na Andyja Murrayja

Organizatorji tega turnirja pri All England Clubu so na svojih kanalih družbenih medijev objavili posnetek plakata v risani tehniki, ilustracijo 15 slavnih igralcev, ki stojijo na stopnišču in galeriji, povsem v ospredju na parketu sobane s pokali pa sta Italijan Jannik Sinner in Španec Carlos Alcaraz, ki sicer še čakata na nastop med najboljšimi štirimi na turnirju v Wimbledonu.

“V Wimbledonu smo bili priča epskemu rivalstvu za epskim rivalstvom, ki je dvignilo šport v nove višave. Tukaj je naslednja generacija, ki bo s svojimi igrami plenila na naslovnicah,” so zapisali pri Wimbledonu.

Za Alcarazom so na ilustraciji ponazorili jagodni izbor “epskih rivalstev”, vključno z Rogerjem Federerjem, Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom, Bjornom Borgom in Johnom McEnroejem, Chris Evert in Martino Navratilovo ter Sereno in Venus Williams.

Toda Murrayja, ki je leta 2013 končal 77-letno britansko čakanje na domačega zmagovalca turnirja, ni videti nikjer.

Njegov stric Niall Erskine je pod objavo ilustracije tvitnil: “Grozljivo na vseh ravneh, vse o moških v ospredju in nikjer ni videti vašega britanskega ustvarjalca zgodovine. Moralo bi vas biti sram.”

In Jamie Murray, ki je ta teden skupaj z bratom Andyjem tekmoval v Queen’s Clubu, je na uradno objavo Wimbledona na Instagramu odgovoril z “Kje je @andymurray?”

Dodal je: “Ali niso govorili o velikih štirih zadnjih deset let, dokler si ni razbil kolka na koščke, ko je bil številka 1 na svetu?”

Ilustrator Grant Gruenhaupt je odgovoril z besedami, da je načrtovanih še več ilustracij.

Jamie Murray in partner Michael Venus sta izgubila dvoboj dvojic v prvem krogu Queen’sa proti Matthewu Ebdenu in Rohanu Bopanni.

Andy Murray, ki je trenutno na 38. mestu med posamezniki, bi moral pozneje v sredo igrati v dvojicah skupaj s Cameronom Norriejem.

Toda Škot se je po torkovem polomu, ko je že v prvem krogu izpadel med posamezniki, umaknil s turnirja. Avstralec Alex De Minaur, sedmi nosilec, je Murrayja odpravil s 6:3, 6:1.

Vir: Tenis Slovenija, STA