Slovenija brez presenečanja proti Veliki Britaniji

Za slovensko žensko teniško reprezentanco je v Bathu prvi obračun Pokala Federacij 2019. Nasproti ji je stala domača zasedba Velike Britanije, ki presenečanja ni dopustila. Še posebej lepo priložnost je proti Johanni Konti zapravila Dalila Jakupović. 

rtv - Slovenija brez presenečanja proti Veliki Britaniji
Slovenska dekleta se v Bathu merijo z domačinkami. (Foto: Facebook)

Kot prvi sta si nasproti stali 83. igralka sveta Katie Boulter in Kaja Juvan, ki na WTA lestvici trenutno zaseda 169. mesto. Juvanova je dvoboj pričela neustrašno in se ob vodstvu z 1:0 na servis Britanke prebila do deuca (40:40). Kasneje je Ljubljančanka povedla še z 2:1, nato pa je pobudo prevzel domačinka. Pri 2:2 je izkoristila prvo žogico za “brejk” in prišla do ključnega odvzema servisa. Britanka je prvi niz dobila s 6:4, tudi v drugem pa Juvanovi ni ponudila niti ene žogice za “brejk” in tekmo po uri in 3 minutah dobila s 6:4 in 6:2.

Odlično se je na obračunu proti 1. loparju Velike Britanije Johanni Konti borila Dalila Jakupović. Primorka je po zaostanku s 2:4 prišla do treh zaporednih iger in pri rezultatu 5:4 in kasneje tudi pri 6:5 servirala za zmago v prvem nizu. Konta se je rešila, izsilila podaljšano igro, tam pa uspela rešiti tudi 3 vezane žogice za niz. Jakupovićeva je namreč povedla s 6:3, nato pa tie-break izgubila s 7:9. V drugem nizu je Dalila servis izgubila trikrat, kar je bilo za morebitno presenečenje preveč.

Tudi v obračunu dvojic je Andrej Kraševec v ogenj poslal Juvanovo in Jakupovićevo. Nasproti sta jima stali Harriet Dart in Katie Swan, ki sta po uri in 26 minutah slavili zmago s 6:2 in 6:2 ter tako le še potrdili zmago domačink.

V četrtek proti Madžarkam

Nov izjemno pomemben obračun slovensko zasedbo čaka že v četrtek, ko se bodo naša dekleta pomerila z Madžarkami. Slednje so kljub manjku dveh najboljših, Timee Babos in Fanny Stollar, v prvem obračunu kar malce presenetljivo ugnale Grčijo.

Pokal Federacij (1. evroafriška skupina, Bath, trda podlaga, dvorana), skupina B, 1. dvoboj

Velika Britanija – Slovenija 3:0

Katie Boulter – Kaja Juvan 6:4, 6:2
Johanna Konta
– Dalila Jakupović 7:6(7), 6:2
Dart H./Swan K. – Jakupović D./Juvan K. 6:2, 6:2


Madžarska – Grčija 2:1

Galfi D. – Grammatikopoulou V. 6:0, 6:3
Bondar A. – Sakkari M. 3:6, 2:6
Galfi D./Jani R-L. – Papamichail D./Sakkari M. 6:3, 6:4