Slovenke poražene tudi proti Grčiji, jutri za biti ali ne biti

Slovenke kožo rešujejo proti Grkinjam. (Foto: Facebook)

Slovenke kožo rešujejo proti Grkinjam. (Foto: Facebook)

Tudi po tretjem obračunu Pokala federacij 2019 v Bathu slovenska izbrana vrsta ostaja brez dosežene zmage. Varovanke Andreja Kraševca, ki so tokrat klonile proti Grčiji, so tako v skupini E zasedle zadnje 4. mesto in si bodo obstanek v 1. evroafriški morale zagotoviti z dodatnim obračunom proti reprezentanci Gruzije. 

Slovenke kožo rešujejo proti Grkinjam. (Foto: Facebook)
Slovenke kožo rešujejo proti Grkinjam. (Foto: Facebook)

Kaja Juvan se je proti Valentini Grammatikopoulou že pomerila septembra lani, ko jo je na peščeni podlagi na turnirju serije Futures v Zagrebu tudi premagala. Tedaj je bilo 6:3 in 6:2 v korist Ljubljančanke, ki je tudi tokrat obračun pričela dobro in kot prva prišla do “brejka”. Grkinja se je v niz vrnila v zadnjem trenutku, rezultat poravnala na 5:5 in kasneje prvi niz po podaljšani igri tudi dobila. V drugem nizu je Juvanova zaostajala s 3:5, a niz dobila s 7:5, v tretjem pa znova izgubila dva začetna udarca in morala priznati premoč nasprotnici.

Bolje je v drugem obračunu kazalo Dalili Jakupović, ki je proti 38. igralki sveta Marii Sakkari vodila s 6:4 in 3:0, na koncu pa klonila s 6:4, 4:6 in 3:6. Za Jakupovićevo je bil to drugi poraz proti Sakkarijevi, ki je Primorko ugnala že leta 2016 na pesku v Essenu.

Za obstanek proti Gruziji

Slovenska izbrana vrsta je tako v skupini B zasedla zadnje 4. mesto, kar pa še ne pomeni izpada v 2. evroafriško skupino. Zadnjo možnost, da si zagotovijo obstanek v 1. evroafriški skupini, bodo Slovenke imele v soboto, ko se bodo pomerile proti reprezentanci Gruzije.

Gruzijke so te dni prav tako nastopale v Bathu, v skupini A pa ob družbi Srbije, Hrvaške in Turčije tako kot Slovenke ostale brez zmage. Gruzija je na vseh treh tekmah nastopila v enaki postavi. Vselej je na teren najprej šla Miriam Bolkvadze (312. igralka sveta), sledil je nastop Ekaterine Gorgodze (151. igralka sveta), nato pa je v konkurenci dvojic z Bolkvadzejevo nastopila še Oksana Kalashnikova (88. igralka sveta v dvojicah).

Pokal Federacij (1. evroafriška skupina, Bath, trda podlaga, dvorana), skupina B, 3. dvoboj

Grčija – Slovenija 2:0

Grammatikopoulou V. – Juvan K. 7:6(2), 5:7, 6:3
Sakkari M. – Jakupović D. 4:6, 6:4, 6:3
Grammatikopoulou V./Sakkari M. – Potočnik N./Radišič N. 0:6, 0:6


Velika Britanija – Madžarska 2:0

Boulter K. – Galfi D. 6:4, 6:7(5), 7:6(1)
Konta J. – Bondar A. 6:2, 6:7(1), 7:6(4)