Kaj se dogaja? Rotterdam odpovedalo že 6 tenisačev!

Nastop je odpovedal tudi Marin Čilić. (Foto: zimbio.com)

Nastop je odpovedal tudi Marin Čilić. (Foto: zimbio.com)

V Rotterdamu, kjer se tenisači merijo na turnirju serije ATP 500, se že vrsto let zbira ogromno tistih najboljših. Da bo temu tako, je po prijavah na turnir kazalo tudi letos, a zdaj se dogaja nekaj, česar so se organizatorji dogodka verjetno najbolj bali. Igralci en za drugim nastop na Nizozemskem odpovedujejo. 

Nastop je odpovedal tudi Marin Čilić. (Foto: zimbio.com)
Nastop je odpovedal tudi Marin Čilić. (Foto: zimbio.com)

Lansko leto je turnir v Rotterdamu pripadel Rogerju Federerju, ki se letos za nastop na kar 1.961.160 ameriških dolarjev vrednem turnirju ni odločil. Ker se je obetal prihod kar treh članov elitne 10-erice, za organizatorje turnirja to ni bil velik šok, a zdaj se stvari ne odvijajo tako kot bi si želeli.

Nastop na turnirju so namreč odpovedali Alexander Zverev, Marin Čilić, Grigor Dimitrov, Kyle Edmund, Richard Gasquet in Nick Kyrgios, pod vprašajem pa je tudi nastop obolelega Roberta Bautiste Aguta, ki je odpovedal četrtfinalni obračun v Sofiji.

Razlogi za odpoved:

Alexander Zverev – poškodba gležnja,
Marin Čilić – okrevanje po poškodbi kolena,
Grigor Dimitrov – poškodba rame,
Kyle Edmund – poškodba kolena,
Richard Gasquet – okrevanje po operaciji zaradi bolečin v preponi,
Nick Kyrgios – poškodba kolena.

Kljub vsemu se na Nizozemskem obeta izjemen močan turnir. Prvi nosilec bo Kei Nishikori, ob Japoncu pa med drugim v Rotterdam prihajajo še Karen Khachanov, Stefanos Tsitsipas, Milos Raonic, Daniil Medvedev, Roberto Bautista Agut, Lucas Pouille, Nikoloz Basilashvili, David Goffin, Denis Shapovalov, Fernando Verdasco, Gael Monfils, Stan Wawrinka in Tomas Berdych.