V Washingtonu brez rokovanja, a tudi brez žvižgov

Ukrajinska teniška igralka Elina Svitolina je prejšnji teden na turnirju še drugič zapovrstjo premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenka, tudi tokrat pa se zaradi znanih razlogov po dvoboju ni hotela rokovati. A tokrat zaradi tega ni bilo žvižgov občinstva kot v Wimbledonu, saj so organizatorji že med tekmo obvestili gledalce, da rokovanja ne bo.

Med dvema nizoma so to zapisali kar na semafor, ki sicer kaže izid dvoboja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. “Storili so pravo stvar. Združenje WTA sem prosila, da spoštuje odločitev Ukrajink, ki se ne želimo rokovati z Rusinjami in Belorusinjami. In v Washingtonu so to spoštovanje pokazali,” je dejala Svitolina, medtem ko ima Azerenka nekoliko drugačne poglede: “To je velika zgodba? Sporočilo navijačem je prišlo približno 18 mesecev prepozno.”

Azarenka, ki je tekmeci po dvoboju vseeno čestitala z dvignjenim palcem, je bila slabše volje tudi zaradi razpleta. Izenačen dvoboj – trajal je uro in 47 minut -, se ni končal po njenih željah, izgubila ga je s 6:7 in 4:6. Poraz ji je tudi pokvaril praznovanje 34. rojstnega dneva.