V tretje gre rado za Alexandra Zvereva

Zadnji dve leti je Alexander Zverev na Odprtem prvenstvu ZDA izpadel v drugem krogu, tokrat pa mu je vendarle uspelo upravičiti vlogo favorita in prečkati to mejo. V treh nizih je bil odločno boljši od Nicolasa Mahuta. Nemec ima za seboj izvrstno sezono, a mu še vedno manjka boljših rezultatov na Grand Slam turnirjih. Bo letos njegovo leto?

Zverev ni izgubljal časa (Foto: Zimbio.com)

Srečni poraženec tokrat ni imel toliko sreče, saj je naletel na vročega Nemca, ki je slavil s 6:4, 6:4 in 6:2. “To je vedno bil Grand Slam, na katerem nisem igral preveč dobro,” je povedal po zmagi. “Ne samo, da sem izgubljal, ampak tudi igral nisem dobro. Nisem se počutil udobno, sedaj pa se. Čutim, da igram dobro, saj je bil Mahut težak nasprotnik.”

Četrti igralec je potreboval 1 uro in 48 minut, da je zbral 43 winnerjev in je izkoristil tri izmed petih brejk priložnosti. S tem je izenačil medsebojna srečanja proti Mahut na 1-1, saj je prejšnjo tekmo iz lanskega leta izgubil. Ta teden pa je drugače še iz enega razloga, in sicer Zverev trenira pod budnim očesom Ivana Lendla.

“Celotno tekmo sem bil zbran, igral sem svojo igro,” je dodal Zverev. “Vesel sem, da napredujem. Že razmišljam o naslednji tekmi.”