Usojena sta si Roger Federer in Nick Kyrgios

Za nikogar od omenjenih tekma drugega kroga ni bila lahek zalogaj, čeprav je vseeno več težav imel Nick Kyrgios, ki je v tekmi proti francoskemu nasprotniku potreboval kar nekaj spodbude. Tudi Roger Federer na drugi strani pa ni imel enostavne naloge proti Benoitu Paire, ki je na igrišču pustil srce, a hkrati tudi precej nesmiselnih potez in tipičnih vragolij, zaradi česar je na koncu tudi izgubil.

Federer bo moral v nadaljevanju pokazati boljši tenis (Foto: Zimbio.com)

Benoit Paire je igral dobro in videlo se je, da se je pripravljen boriti do konca. To je povedal že pred tekmo. “Da sem igral že nekaj tekem proti njemu in bil blizu, to mi daje upanje. V Halleju sem odigral bolje in bil sem blizu.” Federer mu je odgovoril: “Pogoji tukaj so čisto drugačni, ampak sem zelo spoštljiv do njega. Verjamem, da je samozavesten, sedaj pa je na meni, da ga premagam, da prekličem ta njegov občutek. Vedno sem rad igral proti Benoitu, saj v igro prinese nekaj drugačnega, njegov duh in stil igre.” 

Tako je tudi bilo, na čase izenačeno, a na koncu dokaj gladka zmaga s 7:5, 6:4 in 6:4 za Švicarja, ki si je priigral zmenek z Nickom Kyrgiosom. “Imel sem vzpone in padce, toda na koncu je bila moja igra vseeno dovolj dobra, in to je vse, kar je pomembno. Vedno je težko proti Benoitu, saj se hitro spreminja taktika. Nobena točka ni enačka. Včasih udari neverjeten udarec, drugič zgreši lahkega. Celokupno gledano sem zadovoljen, to ni bila slaba predstava z moje strani.”