V Melbournu že po dveh krogih brez prvih nosilcev, Đoković zmagal

Novak Đoković (Foto: Twitter)

Na OPAvstralije v Melbournu že po dveh krogih ni več prvih dveh nosilcev. Potem ko je v sredo izpadel prvi, Španec Rafael Nadal, je danes isto usodo doživel drugi, Norvežan Casper Ruud, potem ko ga je ugnal Američan Jenson Brooksby.

Novak Đoković (Foto: Twitter)

S tem še ni bilo konec presenečenj, saj se je poslovil še osmi nosilec Američan Taylor Fritz, po štirih nizih ga je izločil 107. igralec sveta, Američan Michael Mmoh. Tako so danes od najvišje postavljenih igralcev napredovali le Novak Đoković, Andrey Rublev in Holger Rune. Srb, četrti nosilec, je v štirih nizih premagal Francoza Enza Couacauda, Rus, peti nosilec, Finca Emila Ruusuvuorija, Norvežan, deveti nosilec, pa Američana Maxima Cressyja.

Moški turnir je tako izgubil prva dva nosilca pred tretjim krogom prvič na katerem koli turnirju za Grand Slam po letu 2002. Zato je delno krivo tudi zdravstveno stanje obeh igralcev, tudi Ruud namreč tako kot Nadal v Melbourne ni prišel povsem zdrav, tudi on je med tekmo iskal zdravniško pomoč.

“Ne bi se izgovarjal na bolečine. Dal sem vse od sebe, kar sem lahko, ni zadostovalo. Moram čestitati tekmecu, bil je boljši,” je športno priznal poraz Norvežan, ki je izgubil po štirih nizih, lahko pa bi tudi po treh, a je v tretjem, ki ga je odločala podaljšana igra, ubranil tri zaključne žoge.

Zdravstvene težave je imel tudi Đoković v dvoboju s 191. igralcem sveta Couacaudom, a ga to ni oviralo, da je prišel do 23. zaporedne zmage na osrednjem igrišču. Četrti nosilec je sicer izgubil podaljšano igro drugega niza, a preostale tri dobil več kot prepričljivo.

“Nocoj se je veliko dogajalo, kot se vedno dogaja na nočnih tekmah. Vzdušje je napeto, kar ima dobre in tudi slabe strani. Tekmec se je zagrizeno boril, oba sva imela dobre in slabe trenutke, oba sva se mučila, jemala zdravniške premore. Bilo je tudi nekaj drugih stvari, o katerih raje ne bi govoril,” je po tekmi dejal Srb, ki so ga poleg poškodbe stegenske mišice, za katero pravi, da jo vse bolj občuti, motili tudi prepirljivi posamezniki v občinstvu, med katerimi so bili nekateri tudi pod vplivom alkohola.

Vir: Tenis Slovenija, STA