Nadal: “Do konca moraš dati vse od sebe, to je bistvo športa”

Rafael Nadal (Foto: Twitter)

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je kot branilec naslova na Odprtem prvenstvu Avstralije poslovil v drugem krogu. Na novinarski konferenci po porazu proti Američanu Mackenzieju McDonaldu s 4:6, 4:6, 5:7 je dejal, da dvoboja kljub poškodbi kolka ni želel predati in da je to bistvo športa.

Rafael Nadal (Foto: Twitter)

Šestintridesetletnik z Majorke si je ob koncu drugega niza poškodoval kolk, zaradi česar je moral vzeti zdravniški premor. Že pred tem pa ni deloval najbolje in nikakor ni našel prave igre ob agresivnem pristopu 27-letnega tekmeca iz Kalifornije.

“Nisem želel zapustiti igrišča in predati dvoboja kot branilec naslova. Bolje je tako, izgubil sem in tu ni več česa dodati, le čestitam lahko tekmecu,” je uvodoma dejal na novinarski konferenci po dvoboju.

“To je šport, ni pomembno, koliko priložnosti imaš, do samega konca moraš dati vse od sebe. To je filozofija in bistvo športa samega. Tega se držim skozi celotno kariero,” je še dejal skrušeni Nadal, ki je bil ob odsotnosti prvega igralca sveta in rojaka Carlosa Alcaraza prvi nosilec v Melbournu.

“Trenutno ne morem reči, da psihično nisem uničen. Vse drugo bi bila laž,” je še dodal španski zvezdnik.

Dvaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam je sploh prvič v karieri izgubil v drugem krogu OP Avstralije. Pred tem je dvakrat zaradi poškodbe odpovedal udeležbo v deželi tam spodaj (2006, 2013) in enkrat izgubil že v prvem krogu (2016).

Vir: Tenis Slovenija, STA