V Hua Hinu po izpadu 1. nosilke odprta pot do naslova

Petra Kvitova je v Melbourneu ugnala Vekićevo, v St. Petersburgu ne. (Foto: zimbio.com)

Petra Kvitova je v Melbourneu ugnala Vekićevo, v St. Petersburgu ne. (Foto: zimbio.com)

Četrtfinalna nasprotnica je bila tako v St. Petersburgu kot tudi na turnirju v Hua Hinu usodna za 1. nosilki. V Rusiji je v slovo pomahala finalistka Odprtega prvenstva Avstralije Petra Kvitova, na Tajskem, kjer uspešno nastopa tudi Tamara Zidanšek, imajo tenisačice po izpadu Garbine Muguruze izjemno priložnost, da grejo vse do konca. 

Petra Kvitova je v Melbourneu ugnala Vekićevo, v St. Petersburgu ne. (Foto: zimbio.com)
Petra Kvitova je v Melbourneu ugnala Vekićevo, v St. Petersburgu ne. (Foto: zimbio.com)

Nekdanja zmagovalka OP Francije in Wimbledona Garbine Muguruza je danes pobližje spoznala 18-letno Dayano Yastremsko, ki iz turnirja v turnir dokazuje, da morda premore talent in znanje nekoč celo prve igralke sveta. Ukrajinka je prvi niz dobila v izjemno tesni podaljšani igri, v drugem pa drvela k suvereni zmagi s 6:1.

V polfinalu se bo Ukrajinka (47. igralka sveta) pomerila z Magdo Linette (98. igralka sveta), v drugem polfinalu pa se bosta za finalno vstopnico 3. v karieri pomerila Alja Tomljanović (49. igralka sveta) in Tamara Zidanšek (74. igralka sveta). V kolikor bi Konjičanka v polfinalu uspela drugič v karieri ugnati Hrvatico, ki nastopa pod avstralsko zastavo, bi imela lepo priložnost, da gre na tako visoko rangiranem turnirju morda celo do konca.

WTA International Hua Hin (Tajska, $250.000, trda podlaga), četrtfinale
Muguruza G. (Špa) – Yastremska D. (Ukr) 6:7(5), 1:6
Linette M. (Pol) – Wang Y. (Kit) 6:2, 6:3
Tomljanović A. (Avs/6) – Zheng S. (Kit/4) 6:1, 6:3
Golubic V. (Švi) – Zidanšek T. (Slo) 6:4, 1:6, 2:6


V Rusiji še naprej melje Zvonareva

Močnejša zasedba je v tem tednu zbrana v St. Petersburgu, kjer se dekleta merijo v kar 823.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Premier. V četrtfinalu je turnirju v slovo pomahala Petra Kvitova, ni uspela še drugič v mesecu dni ugnati Hrvatice Donne Vekić. Še naprej preseneča tudi njena naslednja nasprotnica, nekdanja 2. igralka sveta Vera Zvonareva, ki je po Ekaterini Makarovi in Julii Goerges ugnala še Dario Kasatkino in se tako prebila v prvi polfinale. Zvonareva je pred kratkim prvič po 6 letih prodrla med 100 najboljših na svetu.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Aryna Sabalenka, ki je bila z 2:0 v nizih boljša od Ekaterine Alexandrove, ter Kiki Bertens, ki je po treh nizih izločila Anastasio Pavlyuchenkovo.

WTA Premier St. Petersburg (Rusija, $823.000, trda podlaga), četrtfinale
Kvitova P. (Češ/1) – Vekić D. (Hrv/8) 4:6, 1:6
Kasatkina D. (Rus/3) – Zvonareva V. (Rus) 3:6, 6:7(3)
Alexandrova E. (Rus) – Sabalenka A. (Blr/3) 3:6, 4:6
Pavlyuchenkova A. (Rus) –Bertens K. (Niz/2) 2:6, 6:3, 0:6