371. igralec sveta na pragu senzacije, Srbi prepričljivi

Po prvem dnevu brez večjih presenečenj. (Foto: daviscup.com)

Po prvem dnevu brez večjih presenečenj. (Foto: daviscup.com)

Davisov pokal je v preteklosti že postregel z velikimi presenečenji, blizu prave senzacije pa je bil tokrat 19-letni Madžar Zsombor Piros, ki je bil v določenem trenutku tekme le dve točki oddaljen od velike zmage nad Philippom Kohlschreiberjem. Brez Martona Fucsovicsa bodo Madžari kot kaže vendarle nemočni. 

Po prvem dnevu brez večjih presenečenj. (Foto: daviscup.com)
Po prvem dnevu brez večjih presenečenj. (Foto: daviscup.com)

Prenovljeni Davisov pokal so odprli Kitajci in Japonci, ki so po prvem dnevu poravnani na 1:1 v zmagah. Enako je na obračunih med Avstrijo in Čilom, Slovaško in Kanado ter Češko in Nizozemsko.

Eno izmed največjih presenečenj po prvem dnevu predstavlja Kazahstan, ki proti Portugalcem vodi z 2:0 v zmagah. Če je zmaga Mikhaila Kukushkina nad Pedrom Souso še bila pričakovana, pa je presenečenje v prvem dvoboju pripravil 21-letni Alexander Bublik, ki je po preobratu z 2:1 v nizih ugnal Joaa Souso.

Zsombor Piros je skoraj šokiral Nemčijo. (Foto: Google)
Zsombor Piros je leta 2017 osvojil mladinski OP Avstralije. (Foto: Google)

19-letnik dve točki oddaljen od zmage

Na pragu največjega presenečenja dneva je bil 371. igralec sveta Zsombor Piros. 19-letni Madžar je proti kar 16 let starejšemu Nemcu Philippu Kohlschreiberju vodil s 7:6(6) in 3:1, pri vodstvu s 5:4 v drugem nizu pa bil pri rezultatu 40:40 na servis Nemca le še dve točki oddaljen od zmage. “Kolbi” je unovčil izkušnje in po hudih mukah tekmo vendarle obrnil sebi v prid. Ko je na drugi tekmi Alexander Zverev po pričakovanjih ugnal Petra Nagyja, se je Madžarska, ki v Frankfurtu nastopa brez Martona Fucsovicsa, znašla v izgubljenem položaju.

Tako kot Nemci po prvem dnevu z 2:0 vodijo še Srbi, ki v Uzbekistanu kot kaže ne bodo dovolili presenečenja, Italijani, ki v Indiji igrajo na travi, Avstralci in Rusi.