V drugi četrtini leta kar 86 sumljivih tekem

Nastavljanje rezultatov teniških tekem ni nov pojav, je pa zato toliko bolj resna težava, da je tega vse več. V drugi četrtini letošnjega leta so zabeležili kar 86 sumljivih tekem, ki bi bile lahko rezultatsko prirejene z namenom zaslužka.

Je Fernando Verdasco namenoma izgubil (Foto: Tennisworldusa.com)

Od aprila do junija je bilo kar nekaj turnirjev, ki so bili priljubljeni pri stavnicah. Odigralo se je kar nekaj sumljivih tekem, ki bi bile lahko nameščene. TIU oziroma The Tennis Integrity Unit je zabeležila 86 takšnih srečanj, kar je veliko nad povprečjem. V preteklih treh leti v enakem časovnem obdobju je bilo približno 60 tovrstnih tekem. “Višje številke kažejo na to, da smo še bolj pozorni in imamo boljši sistem odkrivanja športne korupcije,” so razložili pri TIU.

Vključen je bil tudi en Grand Slam, srečanje dvojic med Davidom Marrero in Fernandom Verdascom ter Leonardom Mayerjem in Joaom Souso. Prav tako so v oči bodle štiri ATP tekme, dve v karavani WTA in 14 na turnirjih serije Challenger. Še največj prirejanj se dogaja na ITF ravni, se pa pojavijo težave tudi v Davisovem pokalu. Fernando Verdasco je komentiral: “Bila sva izprašana s strani TIU pred tekmo v Wimbledonu. Podpiram njihovo delo in sem bil vedno posvečen integriteti in transparentnosti v našem športu. Nikoli ne bi ogrozil tega.”