David Ferrer zapušča najboljših 50 prvič po 13 letih!

David Ferrer je na teniško sceno prišel leta 2002, ko je tudi doživel preboj med najboljše. Zmagal je skorajda 40 Challenger tekem in se uvrstil med najboljših 100 po osvojitvi prvega ATP naslova v Umagu. Bil je eden najbolj konstantnih igralcev na turneji, ampak tako kot mnogo drugih tenisačev njegove starosti tudi Španec počasi zapušča vrhunsko uvrstitev na ATP lestvici, z njo pa bržkone profesionalno igro.

David Ferrer pred upokojitvijo? (Foto: Tennisworldusa.com)

Od tistega trenutka dalje je sledilo 16 let čiste konstantnosti. Ferrer je svojo igro baziral na nezgrešljivosti, izjemnemu delu nogu, hitrosti in borbenosti, ki ga je pripeljala do več kot 50 ATP final in Masters turnirjev. Zmagal je več kot 720 ATP tekem. Ta skromen in delaven tenisač je postal sinonim za teniški vzor. Leta 2013 je zasedal 3. mesto računalniško generirane lestvice, sedaj pa zapušča najboljših 50 in vztrajno polzi navzdol.

Med letoma 2010 in 2015 je David Ferrer dobil 19 turnirjev in je postal eden najboljših igralec izven velike četverice (Federer, Nadal, Đoković in Murray). Dobro je igral tako na pesku kot na trdi podlagi. Leto za leto pa ga je spremljal natrpan teniški urnik in le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo začel ustavljati. Končno so ga dohitela leta in prednost, ki jo je imel proti večini igralcev (hitrost in borbenost) je zbledela. V prejšnji sezoni je dobil le 24 srečanj, kar je njegov najslabši rezultat od leta 2003. Medijem je pojasnil, da bo v bližnji prihodnosti sprejel odločitev, če bo še nadaljeval.