V drugem polfinalu Wimbledona pri ženskah Jabeur in Sabalenka

Ons Jabeur spet v polfinalu Wimbledona. (Foto: Twitter)

Znan je še drugi polfinalni par ženskega turnirja v Wimbledonu. Belorusinja Aryna Sabalenka je brez večjih težav izločila Američanko Madison Keys 6:2 6:4, njena naslednja tekmica pa bo Tunizijka Ons Jabeur, ki je v reprizi lanskega finala premagala Kazahstanko Eleno Rybakino.

Ons Jabeur spet v polfinalu Wimbledona. (Foto: Twitter)

Aryna Sabalenka, druga igralka sveta, nadaljuje z letošnjo odlično formo, saj je na vseh treh odigranih Grand Slamih dosegla vsaj polfinale, in s tem izenačila svoj najboljši uspeh na sveti travi Wimbledona. Za 28-letno Američanko, 18. igralko sveta, je bil to drugi četrtfinale na Wimbledonu, prvo po letu 2015.

Floridčanka ki je znana po odličnih igrah na travnati podlogi, med drugim je tudi zmagovalka turnirja v Eastbournu, na tekmi proti Sabalenki ni imela večjih priložnosti.

V prvem nizu, ki je trajal 39 minut, je Sabalenka odlično servirala, ter z dvojnim breakom pripeljala prvi niz do rezultata 6-2.

V drugem nizu se je Keys malce bolj upirala, imela je celo prednost breaka pri rezultatu *4-2(40-0), s čimer je bila eno točko oddaljena od prednosti 5-2, vendar od tega momenta ni več zmagala nobene igre. Sabalenka je rezultat obrnila v svojo prid ter zaključila tekmo 6-4.

Tako je Sabalenka nadaljevala odlično formo na turnirjih Grand Slam in se uvrstila v svoj že tretji polfinale letos.

Aryna Sabalenka lahko z uvrstitvijo v finale postane številka 1 ženskega tenisa. (Foto: Twitter)

Tam jo čaka 6. igralka sveta, lanskoletna finalistka Ons Jabeur, ki je v ponovitvi lanskega finala premagala Eleno Rybakino, potem ko je slednja zmagala prvi niz.

Odlično tekmo sta nam ponudili dve specialistki za igro na travi, v tekmi polni preobratov, ki je trajala skoraj 2 uri, je bila boljša Jabeur z rezultatom 6:7(5), 6:4,6:1.

Prvi niz je v tiebreaku zmagala branilka naslova Rybakina, potem ko je pri rezultatu 6-5 Jabeur servirala za zmago v nizu.

Od tega momenta naprej je Tunizijka dvignila svoj nivo, začela igrati veliko boljše, predvsem z manj napakami ter prišla do popolnega preobrata.

Sabalenka in Jabuer sta že odigrali 4 medsebojne tekme, Aryna ima prednost 3-1 v zmagah. Eno od teh je zabeležila  tudi na Wimbledonu leta 2021.

Ženske polfinalne tekme sta na sporedu jutri.


WIMBLEDON, POLFINALE

JABEUR (TUN/6) – RYBAKINA (KAZ/3)
6:7 (5), 6:4, 6:1

SABALENKA (BLR/2) – KEYS (ZDA/25)
6:2, 6:4

Avtor: Haris Sulejmanagić