Radael Nadal začel priprave na sezono 2024

Rafael Nadal (Foto BNP Paribas Open FB)

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je zaradi poškodbe izpustil turnir za Grand Slam v Wimbledonu, prav tako ne bo več igral v preostanku leta. Toda 37-letni zvezdnik, zmagovalec 22 turnirjev velike četverice, očitno še ni rekel zadnje besede, saj se želi vrniti leta 2024. Zdaj je na Majorki začel priprave na novo sezono.

Rafael Nadal (Foto BNP Paribas Open FB)nadal

Medtem ko se v Wimbledonu začenja odločilna faza turnirja, se poškodovani Nadal na domači Majorki pripravlja na veliko vrnitev.

“Za zdaj trdo dela na fizičnem področju, saj še ne more igrati tenisa, ker mu je zdravnik to odsvetoval,” je v pogovoru za spletni portal Clay povedal Nadalov stric Toni Nadal.

Nadal mora najprej povsem sanirati težave s kolkom. “Čez kakšen mesec dni pa bo spet lahko treniral tudi na teniškem igrišču.”

Nadal je zadnji dvoboj odigral januarja na odprtem prvenstvu Avstralije, ko se je v Melbournu tudi poškodoval. Od takrat je zaradi poškodbe kolka odpovedoval turnirje po tekočem traku, v začetku junija je v Barceloni prestal tudi artroskopijo.

V začetku maja pa je Španec sporočil, da se bo na turnejo vrnil šele naslednje leto. Leto 2024 naj bi bilo nato zanj obenem tudi poslovilno leto v tenisu.

Vir: Tenis Slovenija, STA