V četrtfinalu Roland Garrosa tudi 17-letna Andreeva

Ruska teniška igralka Mirra Andreeva je postala najmlajša udeleženka četrtfinala letošnjega Odprtega prvenstva Francije. Rusinja je s 7:5 in 6:2 v nizih izločila nekdanjo rojakinjo Varvaro Gračevo, ki od lanskega junija igra za Francijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruska mladenka Andreeva je s tem uspehom postala najmlajša četrtfinalistka Roland Garrosa po letu 2005, ko je takšen dosežek uspel tedaj petnajstletni Bolgarki Sesil Karatančevi. Andreeva je na letošnjem odprtem prvenstvu Francije doslej izgubila vsega en niz.

Sedemnajstletna Rusinja je slavila zmago proti Gračevi navkljub glasnemu spodbujanju množice navijačev na tribunah ob igrišču. “Ko je množica skandirala ime Varvara, sem si predstavljala, da skandira moje ime in to mi je zares pomagalo,” je za AFP dejala Andreeva.

Gračeva je sicer njena rojakinja, a je lansko leto prejela francosko državljanstvo. Po njenem izpadu zdaj na turnirju v obeh konkurencah ni več nobenega francoskega predstavnika ali predstavnice.

Andrejevo v četrtfinalu čaka številka dve svetovnega ženskega tenisa Belorusinja Arina Sabalenka, ki je v osmini finala s 6:2 in 6:3 izločila Američanko Emmo Navarro.

Vir: Tenis Slovenija, STA