Iga Swiatek z novo zastrašujočo predstavo v polfinalu Rolanda Garrosa

Na Odprtem prvenstvu Francije v tenisu je znan prvi polfinalni par med dekleti. V četrtek se bosta srečali Američanka Coco Gauff in Poljakinja Iga Swiatek.


Medtem ko je dvajsetletna Američanka v četrtfinalu za zmago proti Tunizijki Ons Jabeur potrebovala tri nize (4:6, 6:2, 6:3) in skoraj dve uri igre, je prva igralka sveta znova pokazala svojo prevlado v Parizu. Peto igralko z lestvice WTA, lani zmagovalko Wimbledona, Čehinjo Marketo Vondroušovo je premagala po dobri uri igre s 6:0 in 6:2.

Swiatek je po dramatičnem dvoboju drugega kroga z Japonko Naomi Osaka, ko je rešila tudi zaključno žogo za zmago tekmice, prikazala zastrašujočo formo. V naslednjih treh dvobojih oziroma šestih nizih je izgubila vsega osem iger.

Triindvajsetletna Poljakinja, ki se poteguje za četrti naslov na Rolandu Garrosu v zadnjih petih letih, je v 35 dvobojih na pariškem pesku izgubila le dve partiji. S tretjim zaporednim naslovom bi ponovila dosežek Justine Henin iz let 2005 do 2007.

“Odkrito povedano, danes je vse delovalo, kot mora. Bolje sem servirala kot na prejšnjih dvobojih, kar je bila še dodatna spodbuda,” je po zmagi dejala Swiatek.

Coco Gauff, ki je v drugem krogu izločila Slovenko Tamaro Zidanšek, se je tretjič zapored na Grand Slamih uvrstila v polfinale. Lansko OP ZDa je osvojila, letos v Avstraliji pa je v polfinalu izgubila proti kasnejši zmagovalki Arini Sabalenki.

“Na naših turnirjih je zelo priljubljena. Kadar sama ne igram, navijam zanjo. Ons igra zelo svojevrstno igro in tudi danes sem uživala, pa čeprav sem prvi niz izgubila,” je po tekmi povedala zmagovalka.

V polfinalu jo zagotovo čaka še težje delo, še posebej ob pogledu na medsebojno statistiko s Poljakinjo. Gauff je zmagala le na enem od 11 dvobojev, lani v treh nizih v polfinalu Cincinnatija, vseh preostalih deset pa je dobila Swiatek v dveh nizih.

V sredo bo znan še drugi polfinalni par. Na sporedu sta dvoboja Mirra Andreeva – Aryna Sabalenka in Jasmine Paolini – Elena Rybakina.

Vir: Tenis Slovenija, STA