Uspešen začetek Zidanškove v Nürnbergu

Tamara Zidanšek

Tamara Zidanšek v Bogoti nadaljuje z odličnimi predstavami. Foto: wtatennis.com)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je uspešno pričela z nastopi na zadnjem turnirju pred Roland Garrosom 2019. V Nürnbergu je v tekmi 1. kroga s 7:6(4), 3:6 in 6:4 ugnala Japonko Misaki Doi, v 2. krogu pa jo po vsej verjetnosti čaka že kar njena stalna tekmica v letošnji sezoni. 

Tamara Zidanšek uspešna v 1. krogu turnirja v Nuernbergu. (Foto: wtatennis.com)
Tamara Zidanšek uspešna v 1. krogu turnirja v Nuernbergu. (Foto: wtatennis.com)

21-letna Konjičanka je za zmago v 1. krogu potrebovala 2 uri in 11 minut. 110. igralka sveta Misaki Doi je Zidanškovi tekom obračuna povzročila nemalo težav, v tretjem nizu pa imela pri vodstvu s 4:2 na servis Slovenke na voljo celo “break” žogico za dvojni “break” prednosti.

Tamara Zidanšek je takrat ostala zbrana, najprej zaostanek znižala na 3:4, kasneje pa si še s tremi zaporednimi osvojenimi igrami zagotovila mesto v 2. krogu oz. osmini finala.

Za mesto v četrtfinalu se bo Konjičanka po vsej verjetnosti še četrtič v letošnji sezoni in že 6. v manj kot letu dni pomerila proti Avstralki Ajli Tomljanović. Slednja namreč v obračunu 1. kroga proti nekdanji finalistki Wimbledona Sabine Lisicki velja za absolutno favoritinjo.

WTA International Nürnberg (Nemčija, $250,000, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog
Putintseva Y. (Kaz/1) – Jakupović D. (Slo) 6:2, 3:0* – predaja
Zidanšek T. (Slo) – Doi M. (Jap) 7:6(4), 3:6, 6:4

2. krog
Zidanšek T. (Slo) – Lisicki S./Tomljanović A.

Dvojice
(3)Atawo R./Srebotnik K. – (WC)Hobgarski K./Niemeier J. [21.5.]