USPEH KARIERE: Aljaž po hudem boju do polfinala v Riu!

Aljaž Bedene je polfinalist turnirja serije ATP 500 v Riu. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene je polfinalist turnirja serije ATP 500 v Riu. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v Riu de Janeiru prišel do uspeha kariere. Na turnirju serije ATP 500 je v četrtfinalu po hudi borbi s 4:6, 6:2 in 6:3 ugnal Bolivijca Huga Delliena in se tako prvič na tako velikem turnirju prebil v polfinale. Tam ga čaka zmagovalec obračuna med Laslom Djerejem in Casperjem Ruudom. 

Aljaž Bedene je polfinalist turnirja serije ATP 500 v Riu. (Foto: Instagram)
Aljaž Bedene je polfinalist turnirja serije ATP 500 v Riu. (Foto: Instagram)

Aljažu Bedenetu je uspelo! Po tem, ko ga je v lanski sezoni v Riu de Janeiru v četrtfinalu zaustavil Fabio Fognini, je Ljubljančan tokrat četrtfinalno oviro vendarle uspešno preskočil in prišel do največjega uspeha v karieri.

Najvišjeuvrščeni slovenski tenisač na ATP lestvici je zaustavil pohod Bolivijca Huga Delliena, ki se je tudi proti Aljažu izkazal za izjemno neugodnega tekmeca. Njegovi spin udarci na peščeni podlagi pridejo do izjemnega izraza, a Bedenetu je tudi največje orožje Bolivijca uspelo zaustaviti.

Posegel tudi po zdravniškem premoru

V prvem nizu Aljaž ni uspel izkoristiti slabšega začetka Huga, kar ga je tudi stalo prvega niza. V drugem je Slovenec naredil precej manj napak, medtem ko Bolivijec ni več uspel zadevati po črtah kot predtem. Pri vodstvu s 4:1 v drugem nizu je Bedene vzel zdravniški premor, kasneje pa hitro zaključil drugi niz.

Tretji niz se ni pričel po Bedenetovih notah, saj je Hugo takoj prišel do “brejka”. Aljaž je takoj odgovoril z “ribrejkom”, verjetno kar ključen pa je bil trenutek, ko je v 7. igri tretjega niza rešil 2 žogici za “brejk” in uspel povesti s 4:3. V naslednji igri je izkoristil prvo priložnost za odvzem servisa, v 9. igri pa po novih dveh ubranjenih žogicah za “brejk” izkoristil 1 “match” žogico in se veselil uspeha kariere.

Izjemna priložnost za finale

Preboj v polfinale Bedenetu prinaša novo mero ATP točk, s katerimi se bo je na “live” ATP lestvici povzpel na 66. mesto. Še precej višje lahko slovenski tenisač pride, v kolikor mu uspe preboj v finale. Le-tega bo lovil proti zmagovalcu iz obračuna med Laslom Djerejem in Casperjem Ruudom.

ATP 500 Rio de Janeiro (Brazilija, $1,786,690, pesek, zunaj), posamezno, četrtfinale
Bedene A. (Slo) – Dellien H. (Bol) 4:6, 6:2, 6:3