Dubaj: Benčičeva ustavila niz Svitoline, v finalu proti Kvitovi

Belinda Bencic je ustavila niz Svitoline v Dubaju. (Foto: Twitter)

Belinda Bencic je ustavila niz Svitoline v Dubaju. (Foto: Twitter)

Niz 12 zaporednih zmag Eline Svitoline na turnirju serije WTA Premier v Dubaju je prekinjen. Da je temu tako, je zaslužena Švicarka Belinda Benčič, ki je Ukrajinko ustavila v polfinalu. Bilo je 6:2, 3:6 in 7:6(3), Belindo pa v finalu čaka 4. obračun proti Čehinji Petri Kvitovi. 

Belinda Bencic je ustavila niz Svitoline v Dubaju. (Foto: Twitter)
Belinda Bencic je ustavila niz Svitoline v Dubaju. (Foto: Twitter)

S 3:5 je Belinda Benčič v tretjem nizu zaostajala v polfinalu proti Elini Svitolini, ki je letos v Dubaju lovila že tretji zaporedni naslov, a vseeno našla pot do zmage.

Ukrajinka je pri vodstvu s 5:4 servirala za zmago in servisno igro izgubila brez osvojene točke. Benčičeva je nato povedla s 6:5, Svitolina pa je po treh rešenih žogicah za zmago z nekaj izjemnimi udarci vendarle uspela izsiliti podaljšano igro. V tie-breaku je bil Švicarka nezgrešljiva in se v Dubaju prvič prebila v finale.

Bo uspela v finalu prvič ugnati Kvitovo?

Belinda Benčič je nazadnje turnir osvojila v zaključku leta 2017, ko je bila najboljša v Hua Hinu, zdaj pa bo imela priložnost za zmago na precej bolj priznanem in precej močnejšem turnirju. A v finalu jo čaka izjemno težka naloga. Četrtič v karieri se bo pomerila proti Čehinji Petri Kvitovi, ki je v polfinalu po preobratu vendarle uspela streti odpor žilave Tajvanke Su-Wei Hsieh.

Kvitova proti Benčičevi v medsebojnih tekmah vodi s 3:0 v zmagah, tudi tokrat pa ji pripada vloga favoritinje. Letos sta se igralki pomerili na Odprtem prvenstvu Avstralije, Čehinja pa je tedaj slavila zmago s 6:1 in 6:4.

WTA Premier Dubaj Duty Free Tennis Championship (ZAE, $2.828.000, trda podlaga, zunaj), posamezno, polfinale
Hsieh S-W. (Tjv) – Kvitova P. (Češ/2) 6:3, 2:6, 4:6
Svitolina E. (Ukr/6) – Bencic B. (Švi) 2:6, 6:3, 6:7(3)

Finale, sobota
Kvitova P. (Češ/2) – Bencic B. (Švi) [16.00]