Uresničuje napovedi: Bouchardova že do 1. naslova!

Ameriško-kanadska naveza najboljša v Aucklandu. (Foto: zimbio.com)

Ameriško-kanadska naveza najboljša v Aucklandu. (Foto: zimbio.com)

Mogoče ji niste verjeli, a Eugenie Bouchard že uresničuje svoje napovedi o povratku med najboljše. Na turnirju serije WTA International v Aucklandu je sicer v posamični konkurenci v četrtfinalu klonila proti kasnejši zmagovalki Julii Goerges, je pa vso konkurenco ugnala v dvojicah, kjer se je naslova prebila skupaj z Američanko Sofio Kenin.  

Ameriško-kanadska naveza najboljša v Aucklandu. (Foto: zimbio.com)
Ameriško-kanadska naveza najboljša v Aucklandu. (Foto: Facebook/ASB Classic)

V zaključku leta 2018 smo poročali o tem, da je Eugenie Bouchard znova našla motivacijo za tenis. Potrditev smo dobili že na prvem turnirju v novi sezoni, kjer je kanadska lepotica že prišla tudi do prve letošnje lovorike.

V konkurenci dvojic je 24-letna Kanadčanka prvič v karieri združila moči s 4 leta mlajšo Američanko Sofio Kenin in ugnala vso konkurenco. V finalnem obračunu sta kanadsko-ameriški dvojici nasproti stali Novozelandka Paige Mary Hourigan in Američanka Taylor Townsend. Zmagovalec je bil odločen v tretjem nizu, ki sta ga Genie in Sofia dobili z 10:7.

Proti zmagovalki zapravila zaključno žogico

Bouchardova dobrih predstav v Aucklandu ni kazala le v konkurenci dvojic, temveč tudi med posameznicami. Tam je preskočila dve oviri, v četrtfinalu pa bila izjemno blizu zmagi proti kasnejši zmagovalki turnirja Julii Goerges. Prav Bouchardova je bila najbližje temu, da bi premagala Nemko, v 3. nizu je imela na voljo celo zaključno žogico, a je ni izkoristila.

WTA International Auckland (Nova Zelandija, $250.000, trda podlaga), dvojice, finale
Bouchard E./Kenin S. – Hourigan P. M./Townsend T. 1:6, 6:1, 10:7