Goergesova preprečila senzacijo najstnice v Aucklandu

Julia Goerges spet najboljša v Aucklandu. (Foto: Facebook/ASB Classic)

Julia Goerges spet najboljša v Aucklandu. (Foto: Facebook/ASB Classic)

Novo leto, stara zgodba. V Aucklandu je še drugo leto zapored s celotno konkurenco pometla Nemka Julia Goerges, ki je prišla do svoje 7. lovorike na turnirjih serije WTA. V finalu je z 2:1 v nizih ugnala 18-letno romunsko Kanadčanko Bianco Andreescu.

Julia Goerges spet najboljša v Aucklandu. (Foto: Facebook/ASB Classic)
Julia Goerges spet najboljša v Aucklandu. (Foto: Facebook/ASB Classic)

152. igralka sveta Bianca Andreescu je v Aucklandu presenečala iz dneva v dan. Mesto v glavnem delu turnirja si je priborila s tremi kvalifikacijskimi zmagami, v glavnem turnirju pa je Kanadčanka po vrsti na kolena spravila Timeo Babos, Caroline Wozniacki, Venus Williams in Su-Wei Hsieh. Na pragu presenečenja je bila tudi v finalnem obračunu, ko je proti Julii Goerges prvi niz dobila s 6:2, tudi v drugem nizu pa vodila s 5:4.

Nemka je tedaj pokazala, zakaj je 14. igralka sveta in uprizorila preobrat. Drugi niz je dobila s 7:5, v tretjem pa ekspresno v 26 minutah slavila zmago s 6:1 in tako uspešno ubranila naslov v Aucklandu. Lansko leto je v finalu z 2:0 v nizih odpravila Danko Caroline Wozniacki. V celotnem obračunu smo sicer videli kar 12 “brejkov”, dva več sta uspela Nemki, ki je v prvem nizu servis izgubila kar 4-krat, naredila pa tudi 4 dvojne napake. V nadaljevanju je zaigrala precej bolje in zasluženo slavila nov naslov.

Na poti do naslova rešila tudi zaključno žogico

Pot Goergesove do finala ni bila lahka. Še posebej je Nemko v četrtfinalu namučila Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je v tretjem nizu imela tudi zaključno žogico. Julia se je takrat rešila, v polfinalu pa z 2:0 v nizih ugnala “krvnico” Tamare Zidanšek, Viktorio Kuzmovo.

Za Julio Goerges, ki je v lanski sezoni že postala tudi članica elitne 10-erice, je to 7. osvojeni turnir serije WTA. Lani je ob turnirju v Aucklandu osvojila še turnir v Luxemburgu, pred tem pa je slavila še v Moskvi, Zhuhaiju, Stuttgartu in Bad Gasteinu.

WTA International Auckland (Nova Zelandija, $250.000, trda podlaga), posamezno, finale
Goerges J. (Nem/2) 
– Andeescu B. V.  (Kan) 2:6, 7:5, 6:1