U18: Državni prvaki v igri dvojic so Bečirovič Novak in Rozman ter Bogatin in Vnuk

Novi državni prvaki v konkurenci dvojic do 18. leta so Julija Bogatin in Zala Vnuk ter Mark Bečirovič Novak in Andraž Rozman. V petek igrajo finale posamezno za naslov državnega prvaka in prvakinje. 

Državna prvaka in podprvaka v konkurenci dvojic do 18. leta.

Državno prvenstvo do 18. leta se uspešno nadaljuje. V četrtek smo dobili nove državne prvake v konkurenci dvojic, v petek se bosta odigrala finalna obračuna na igriščih TK Triglav Kranj in dobili bomo novega državnega prvaka in prvakinjo. Finalistki državnega prvenstva sta pri dekletih Kaja Kadak Ocvirk (TC-LJ), ki je v polfinalu premagala 1. nosilko, Nalo Kovačič (ŽTKMB), ter Julija Bogatin (LUKAKP), ki je bila v dveh nizih boljša od Zale Bizjak. Kadak Ocvirk in Bogatin, tudi 3. in 4. nosilka, sta se med seboj pomeril le dvakrat in vsakič je zmago slavila nižje uvrščena Julija Bogatin. Bogatin je postala državna prvakinja že v konkurenci dvojic, kjer sta z Zalo Vnuk (SL-LJ) premagali Emo Mastnak (ŽTKMB) in Saro Mio Ribnikar (ŽTKMB) v treh nizih, z rezultatom 5:7, 6:3, 10:8.

Pri fantih v igri za državnega prvaka ostaja 1. nosilec, Gašper Matijašič (TK-CC), ki se bo za naslov pomeril z letom starejšim Makom Mikovićem (ŠD_LTA). Oba sta se v finale prebila z enakim rezultatom, v dveh nizih s 6:3 in 6:1. Matijašič je bil boljši od Zajca Gajška (TOPTE), Miković pa od Hribarja (TK-CC). Finalista sta se med seboj pomerila kar sedemkrat, vsakič je zmago slavil Miković. Zadnji dvoboj sta odigrala že leta 2021. V konkurenci dvojic pa sta državna prvaka postala Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB) in Andraž Rozman (TKMED), ki sta v dveh zanimivih nizih ugnala Luka Petrovića (TR-KR) in Lasse Zajc Gajška (TOPTE)

Državno prvenstvo U18 – dekleta
(TK Triglav Kranj, pesek)

Kvalifikacije

Glavni del – rezultai

Polfinale
Kadak Ocvirk K. – Kovačič N. 1:6, 6:3, 6:4
Bogatin J. – Bizjak Z. 6:4, 7:6(3)

Finale: Kadak Ocvirk K. – Bogatin J.

Dvojice – rezultati

Finale: Bogatin J./Vnuk Z. – Mastnak E. /Ribnikar M. S. 5:7, 6:3, 10:8


Državno prvenstvo U18 – fantje
(TK Triglav Kranj, pesek)

Kvalifikacije

Glavni del – rezultati

Polfinale
Matijašič G. – Zajc Gajšek L. 6:3, 6:1
Miković M. – Hribar M. 6:3, 6:1

Finale: Matijašič G. – Miković M.

Dvojice – rezultati

Finale: Bečirovič Novak M./Rozman A.  – Petrović L. /Zajc Gajšek L. 7:6(7), 6:1