Đoković in Zverev v Parizu zanesljivo med najboljših 32

Na teniškem turnirju v Parizu, ki ga še vedno ovira dež, zato so morali kar nekaj dvobojev prekiniti, favoriti še naprej uspešno opravljajo svoje naloge. Tako je prvi nosilec Srb Novak Đoković v drugem krogu gladko premagal Španca Roberta Carballesa in zabeležil svojo 368. zmago na turnirjih za Grand Slam.


S tem le še za eno zmago zaostaja za rekorderjem Rogerjem Federerjem, poroča dpa.

Srb je imel nekaj težav le v prvem nizu, ko je izgubil svojo prvo servisno igro, a zaostanek hitro izničil, nato pa odločilni “break” dosegel v deseti igri, s katero je niz tudi končal. V nadaljevanju je povsem prevladoval na igrišču, odlično je serviral, dosegel je kar 43 “winnerjev”.

“Po prvem nizu sem začel dvigovati raven igre, igral sem bolje kot v prvem krogu, spet sem lahko bolj samozavesten,” je bil zadovoljen prvi igralec sveta.

Podobno kot Đokovićev dvoboj je potekal tudi obračun četrtega nosilca Nemca Aleksandra Zvereva proti Belgijcu David Goffinu. Prvi niz je Nemec rešil šele v “tie breku”, nato pa se povsem razigral, tekmecu ni dopustil nobene možnosti.

“Ko sem premagal Nadala, sem mislil, da sem osvojil turnir. Čudno je bilo, da sem ga moral nadaljevati. Lahko pa rečem, da je dobro, da sem imel dva dneva odmora, da sem se lahko spočil in uredil glavo. Spet sem igral zelo solidno,” je dejal Zverev, ki je moral na novinarski konferenci spet poslušati vprašanja o aferi s svojo nekdanjo partnerko, katere sodni proces poteka v domovini. “O tem sem vse povedal prej,” procesa in obtožb dekleta ni hotel komentirati.

Vir: Tenis Slovenija, STA