U16: Miković na dveh tekmah oddal po le eno igro, zanesljiva tudi Sok in Mohar

Nal Sok na igriščih ŠRD Max Ljubljana pričel brez napak. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih ŠRD Max Ljubljana poteka zadnji turnir v starostni kategoriji Zala U16 v koledarskem letu 2021. Kot prvi so se na igrišča podali fantje, v torek bodo prvič na turnirju zaigrala tudi dekleta. 

Nal Sok na igriščih ŠRD Max Ljubljana pričel brez napak. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V konkurenci fantov ta teden vloga 1. nosilca turnirja pripada Nalu Soku (TC-LJ), ki je ponedeljkov dvojni program opravil z odliko. Brez večjih težav je premagal prva dva nasprotnika, v četrtfinalu pa ga čaka obračun proti Roku Kovačiču (LUKAKP), ki je v 2. kolu izločil 6. nosilca Rocca Bukovca (ŽTKMB).

Zanimiv obračun 1. kola smo spremljali med Rokom Koblarjem (TKMED) in Gašperjem Matijašičem (TK-CC), ki si v zadnjem času zelo pogosto stojita na drugi strani mreže. Koblar bo moral na zmago proti vrstniku počakati še vsaj do naslednjega srečanja. Tokrat se je namreč zmage s 6:4 in 7:6(4) znova veselil Matijašič. Ta je v 2. kolu premagal še Marka Retlja (OTOČE) in tako napredoval v četrtfinale. Tam ga čaka dvoboj proti Maku Mikoviću (ŠD_LTA), ki je v uvodnem dnevu od vseh tekmovalcev deloval najbolj prepričljivo.

Mesto med najboljših osem so si zagotovili še Marko Čačkov (TKMED), Matic Hribar (TK-CC), Nikolas Car (TR-KR) in 2. nosilec turnirja Vid Mohar (GROSU).

V torek se bodo na igriščih ŠRD Max Ljubljana v akcijo podala tudi dekleta. Prva nosilka turnirja je Julija Bogatin (LUKAKP), druga pa predstavnica domačega kluba Zala Vnuk.

OP Ljubljane
(Zala U16, ŠRD Max Ljubljana, pesek)

FANTJE A

Četrtfinale
Sok N. – Kovačič R.
Matijašič G. – Miković M.
Čačkov M. – Hribar M.
Car N. – Mohar V.


DEKLETA

Glavni del turnirja se prične v torek, 28.12.


FANTJE B

Glavni del turnirja se prične v sredo, 29.12.