U14: Nika Štor prepričljivo najboljša v Ljubljani, v Celju Semenič za naslov strl odpor Štora

V Ljubljani sta v finalu zaigrali Lana Plesković in Nika Štor, v Celju Aljaž Štor in Patrik Semenič.

V minulih dneh so igrišča TK Celje, ŠD LTA in TK Olimpija zavzeli igralci in igralke do 14. leta starosti, ki so se prvič v zimski sezoni 2023 pomerili na turnirjih s klasičnim sistemom na izločanje. Turnirske zmage v A kategoriji sta se veselila Patrik Semenič in NIka Štor, v B kategoriji sta se najbolj izkazala Gašper Bukovec in Kaja Flere.

V Ljubljani sta v finalu zaigrali Lana Plesković in Nika Štor, v Celju Aljaž Štor in Patrik Semenič.

Odmev OP Celja – U14
(Dečki, kategorija A, TK Celje, pesek, dvorana)

V Celju so se dečki pomerili za turnirsko zmago v A kategoriji. Od nenosilcev so se v četrtfinale prebili Aleksej Mulej (MAJA), Alekander Burmakin (TK-CC) in Gil Kita (MAXLJ). Nobeden od omenjene trojice v četrtfinalu ni zmogel novega presenečenja, a kljub temu je za njimi odličen turnir. Mulej se je že na svojem prvem U14 turnirju izkazal s prebojem med najboljših osem, previsoko oviro za Burmakina in Kito pa sta predstavljala 1. nosilec Patrik Semenič (SL-LJ) in 2. nosilec Aljaž Štor (CTA).

Prav omenjena dva igralca sta se kasneje med seboj pomerila za turnirsko zmago. Semenič je v polfinalu s 6:4 in 6:2 ugnal Lana Konečnika (SGRAD), medtem ko je bil Štor boljši od Matije Kozjaka (TK-CC). V finalu smo spremljali zelo izenačen obračun. Po tem, ko je Semenič prvi niz dobil s 6:4, je Štor v drugem nizu odgovoril z enako mero, v odločilnem tretjem nizu pa je bil znova boljši Semenič. Ta je z zmago v Celju rezultat v zmagah na medsebojnih tekmah proti Štoru povišal na 5:1.

Četrtfinale
Semenič P. – Burmakin A. 6:4, 6:0
Konečnik L. – Mulej A. 1:6, 6:0, 7:5
Kozjak M. – Pečovnik J. 6:3, 4:0* – predaja
Štor A. – Kita G. 6:2, 6:3

Polfinale
Semenič P. – Konečnik L. 6:4, 6:2
Štor A. – Kozjak M. 6:3, 6:1

Finale: Semenič P. – Štor A. 6:4, 4:6, 6:3


Deklice v A kategoriji so loparje vihtele na igriščih TK Olimpija. Na tamkajšnji trdi podlagi smo že v uvodnih dveh kolih videli nekaj izjemno zanimivih dvobojev z razburljivim zaključkom. Izpostaviti velja tekmo 1. kola med Lano Plesković (TC-LJ) in Manco Kunčič (RADOV) ter obračun 2. kola med Niko Štor (RAVNE) in Evo Grajžl (KRŠKO).

Prav zmagovalki omenjenih dveh tekem, Štorova in Pleskovićeva sta po tesni zmagi začeli igrati vse bolje, kar je pripeljalo do tega, da sta se v finalu med seboj pomerili za turnirsko zmago. Za zaključek je več moči ostalo Niki Štor, ki je dvoboj dobila s 6:2 in 6:1. V polfinalu se je pred tem ustavilo Darii Malchenko (BR-MB) in Hani Peterlin Pahor (BENČ).

Odmev OP Ljubljane – U14
(Deklice, A kategorija, TK Olimpija, trda podlaga, dvorana)

Četrtfinale
Štor N. – Štusaj L. 6:3, 6:0
Malchenko D. – Bevc S. 6:2, 6:1
Peterlin Pahor H. – Kožuh N. 6:3, 6:1
Plesković L. – Semenič K. b.b.

Polfinale
Štor N. – Malchenko D. 6:2, 6:4
Plesković L. – Peterlin Pahor H. 6:3, 6:2

Finale: Štor N. – Plesković L. 6:2, 6:1


Odmev OP Ljubljane – U14
(Dečki, B kategorija, ŠD LTA, pesek, dvorana)

Igralci v B kategoriji so se med seboj pomerili na igriščih ŠD LTA. Za izjemno napet in izenačen finalni obračun sta poskrbeli Kaja Flere (TRBOV) in Tinkara Sep (HOČE). Z rezultatom 11:9 v odločilnem tretjem nizu se je do turnirske zmage prebila Fleretova, pri dečkih je Gašper Bukovec (OL-LJ) prav tako po treh nizih strl odpor Nejca Cedilnika (TABRE).

Polfinale
Bukovec G. – Schlamberger M. L. 6:3, 7:6(5)
Cedilnik N. – Merkun H. 6:4, 6:2

Finale: Bukovec G. – Cedilnik N. 6:1, 3:6, 10:4


Odmev OP Ljubljane – U14
(Deklice, B kategorija, pesek, dvorana)

Polfinale
Flere K. – Maučec Šuvak D. 6:2, 6:4
Sep T. – Čretnik A. 6:4, 6:4

Finale: Flere K. – Sep T. 4:6, 7:6(3), 11:9

Konečnik in Kozjak sta končala na 3. – 4. mestu.