Člani(ce): Krstna članska trofeja za Ano Lanišek, Miha Vetrih še tretje leto zapored zmagovalec prvega zimskega turnirja v sezoni

20-letni slovenski teniški igralec Miha Vetrih je na igriščih TK Branik Maribor še enkrat več ponovil vajo iz preteklih dveh let in znova osvojil prvi članski zimski turnir v sezoni. V ženski konkurenci se je krstne članske trofeje razveselila Ana Lanišek. 

clanice - Člani(ce): Krstna članska trofeja za Ano Lanišek, Miha Vetrih še tretje leto zapored zmagovalec prvega zimskega turnirja v sezoni
Jaka Protič Žakelj in Miha Vetrih ter Ana Lanišek in Kaja Najzer.

TELEMACH ČLANSKO OP MARIBORA
(Člani, TK Branik Maribor, trda podlaga, dvorana)

Leta 2020 se je zimski del sezone za člane začel v Krškem, leto dni kasneje v Murski Soboti. V obeh primerih se je turnirske zmage veselil Miha Vetrih (SGRAD), nič drugače pa ni bilo niti tokrat v Mariboru.

Po tem, ko je v uvodnih treh tekmah do zmage prišel brez večjih težav, se je moral Vetrih v nadaljevanju turnirja za zmago precej bolj potruditi. V polfinalu je s 7:5, 1:6 in 6:3 ugnal Gala Emeršiča Potočnika (ŽTKMB), za končno zmago pa po preobratu s 4:6, 7:6(3) in 6:3 še Jako Protiča Žaklja (BR-MB). Ob že omenjeni trojici se je v polfinale prebil še Maks Meh (BENČ).

Četrtfinale
Vetrih M. – Videnovič L. 6:1, 6:4
Emeršič Potočnik G. – Obrul L. 6:4, 6:3
Meh M. – Jeran A. 6:3, 6:3
Protič Žakelj J. – Kovačič T. 6:2, 7:6(4)

Polfinale
Vetrih M. – Emeršič Potočnik G. 7:5, 1:6, 6:3
Protič Žakelj J. – Meh M. 6:3, 2:6, 6:4

Finale: Vetrih M. – Protič Žakelj J. 4:6, 7:6(3), 6:3

Vsi rezultati


TELEMACH ČLANSKO OP LITIJE
(Članice, TK As Litija, tepih, dvorana)

Ženske so prvi turnir v zimski sezoni 2023 odigrale v Litiji. Druga nosilka Ajda Dovnik (ŽTKMB) se je od turnirja poslovila v 2. kolu, ko je bila od nje boljša Alja Širovnik (PTUJ). Kolo zatem se je turnir končal še za Brino Šulin (RADOM), ki je v četrtfinalu morala priznati premoč kasnejši zmagovalki turnirja Ani Lanišek (TC-LJ).

17-letna igralka TC Ljubljana je v polfinalu po preobratu s 6:7(3), 6:1 in 6:3 ugnala Pio Poglajen (ASLIT), za konec pa v finalu še dve leti mlajšo Kajo Najzer (TK-CC). Za Kajo je bil to prvi finale na članski turnirjih, za Laniškovo pa prva članska turnirska zmaga.

Četrtfinale
Lanišek A. – Šulin B. 6:3, 6:3
Poglajen P. – Biondić D. 6:2, 6:4
Najzer K. – Pernat M. 7:6(5), 6:2
Širovnik A. – Šifrer E. 4:6, 7:6(5), 6:4

Polfinale
Lanišek A. – Poglajen P. 6:7(3), 6:1, 6:3
Najzer K. – Širovnik A. 6:0, 6:1

Finale: Lanišek A. – Najzer K. 6:3, 6:3

Vsi rezultati

litja - Člani(ce): Krstna članska trofeja za Ano Lanišek, Miha Vetrih še tretje leto zapored zmagovalec prvega zimskega turnirja v sezoni
Pia Poglajen in Alja Širovnik.