U12: Državna prvaka sta Ian Suljić in Tita Eva Lunder

Državna prvaka sta Ian Suljić in Tita Eva Lunder, ki sta med vsemi tekmovalci pokazala največ. V dvojicah sta zmago pri dečkih slavila Dilan Komočar in Jan Miklavžin, pri deklicah pa Tita Eva Lunder in Lina Sarhatlić. 

Tita Eva Lunder je postala državna prvakinja posamezno in v igri dvojic.

Oba državna prvaka pri deklicah in dečkih sta za osvojitev naslova morala odigrati tri nize. Ian Suljić (TABRE), ki se je pomeril z Žanom Ramovšem (TK-CC), je zmagal s 6:4, 4:6, 6:3. Suljić je uspel v polfinalu in finalu premagati 1. in 2. nosilca prvenstva. Vse do polfinala pa tudi ni oddal nobenega niza, v polfinalnem obračunu je odigral napet dvoboj, saj je z Vidom Pušlarjem (OL-LJ) odigral tri nize in celo dva sta vodila v podaljšano igro.

Pri deklicah je izjemno suvereno igrala Tita Eva Lunder (RAFA), ki je le v finalu prepustila niz nasprotnici, Tari Milanović (TR-KR). Tita Eva je tako ponovno slavila zmagoslavje, to ji je uspelo tudi na finalnem tekmovanju konec leta 2023, zdaj pa je postala še državna prvakinja.

V dvojicah sta pri dečkih postala državna prvaka Dilan Komočar (KRŠKO) in Jan Miklavžin (TK-VE), ki sta prav tako v treh nizih ugnala Tosjo Albrehta (TK-CC) in Žana Ramovša (TK-CC). Skozi celotno prvenstvo sta igrala izjemno dobro in nasprotnikom prepustila le en niz.

Pri deklicah je ponovno najvišje pokal dvignila Tita Eva Lunder (RAFA) skupaj z Lino Sarhatlić (MAXLJ). Tako je Tita Eva postala državna prvakinja tudi v konkurenci dvojic. Kljub nekoliko napetemu polfinalnemu obračunu, ko sta prvi niz že izgubili, sta uspeli dvigniti nivo igre in dobiti naslednja dva niza, ki sta ju prebili v finale. V finalu pa brez težav do lovorike in osvojitve prvenstva. Premagali sta Brino Bohorič (OL-LJ) in Ivono Dirnbek (KRŠKO) s 6:1 in 6:2

 

Državno prvenstvo U12 – dečki
(TK Branik Maribor, trda podlaga)

Rezultati do finala

Finale: Suljić I. – Ramovš Ž.  6:4, 4:6, 6:3


Dvojice

Rezultati do finala

Finale: Komočar D./Miklavžin J. – Albreht T./Ramovš Ž. 6:3, 2:6, 11:9


Državno prvenstvo U12 – deklice
(TK Branik Maribor, trda podlaga)

Rezultati do finala

Finale: Lunder T. E.  – Milanović T. 4:6, 7:5, 6:2


Dvojice

Rezultati do finala

Finale: Lunder T. E./Sarhatlić L.  – Bohorič B./Dirnbek I. 6:1, 6:2