U16: Državna prvaka sta Kaja Kadak Ocvirk in Jure Šiftar

Kaja Kadak Ocvirk in Jure Šiftar sta državna prvaka v konkurenci do 16. leta. V dvojicah so naslov državnih prvakov osvojili Zala Bizjak z Luiso Fusil in Mark Laubič z Liamom Lugaričem Kotnikom. 

Državna prvaka in podprvaka do 16. leta

Izvrsten dvoboj sta odigrali Kaja Kadak Ocvirk (TK-CC) in Sara Mihelčič (TK-CC), ki sta za osvojitev naslova igrali tri napete nize. Prvi niz se je zavlekel v podaljšano igro, ki jo je dobila Kaja Kadak Ocvirk, drugi niz je pripadal Sari Mihelčič, s tretjim nizom pa si je Kadak Ocvirk priigrala zmago, osvojitev prvenstva in naslov državne prvakinje.

Izjemen finalni obračun smo spremljali tudi pri fantih. Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB) in Jure Šiftar sta tako kot dekleti odigrala tri nize. V prvem nizu sta odigrala podaljšano igro, ki jo je dobil Bečirovič Novak, kasneje pa je Jure Šiftar (ZKLUB) odigral odlično in v dveh nizih prepustil samo dve igri nasprotniku. Tako je postal državni prvak do 16. leta starosti.

V konkurenci dvojic sta si naslov državnih prvakinj priigrali Zala Bizjak (CTA) in Luisa Fusil (TAPOR), ki sta v finalu premagali Kajo Kadak Ocvirk in Saro Mihelčič s 6:2 in 7:5. V vseh dvobojih sta prepustili nasprotnicam le 13 iger in niti enega niza.

Z enakim rezultatom kot v igri dvojic pri dekletih so zaključili tudi fantje. Mark Laubič (ŽTKMB) in Liam Lugarič Kotnik (ŽTKMB) sta v dveh nizih s 6:2 in 7:5 premagala Miha Bobovnika (SL-LJ) in Maia Winterleitnerja (TK-CC). Tudi onadva sta skozi cel teden prikazala odličen tenis.

Državno prvenstvo U16 – fantje, kategorija A
(TK Murska Sobota, trda podlaga)

Rezultati do finala

Finale: Šiftar J. – Bečirovič Novak M. 6:7(4), 6:0, 6:2


Dvojice

Rezultati do polfinala

Polfinale
Laubič M./Lugarič Kotnik L. – Klep T./Petrović L. 6:3, 6:1
Bobovnik M./Winterleitner M. – Kozjak M./Videnović S. 6:2, 4:6, 10:7

Finale
Laubič M./Lugarič Kotnik L. – Bobovnik M./Winterleitner M. 6:2, 7:5


Državno prvenstvo U16 – dekleta
(TK Murska Sobota, trda podlaga)

Rezultati do finala

Finale: Kadak Ocvirk K. – Mihelčič S. 7:6(2), 5:7, 6:1


Dvojice

Rezultati do polfinala

Polfinale
Bizjak Z./Fusil L. – Semenič K./Stražar H. 6:4, 6:2
Kadak Ocvirk K./Mihelčič S. – Fleischman J./Yaneva V. 6.2, 6:3

Finale
Bizjak Z./Fusil L. – Kadak Ocvirk K./Mihelčič S. 6:2, 7:5