U12: Aleksej Mulej zmagovalec turnirja v Ljubljani, Isa Vreže najboljša v Domžalah (FOTO)

Mark Pavčič in Aleksej Mulej tudi v Kopru še vedno v igri za najvišja mesta.

V ponedeljek so se v Ljubljani in Domžalah z zaključnimi boji končali turnirji v starostni kategoriji U12. V kategoriji A sta se do turnirske zmage prebila Aleksej Mulej iz TK Maja Matevžič in Isa Vreže iz TK Branik Maribor, turnirja B kategorije pa sta pripadla Maksu Dermelju (TKMED) in Marti Parpinel (PROTEN). 

Mulej (na fotografiji desno) v finalu boljši od Pavčiča.

Na igriščih TA Breskvar se je v minulih dneh predstavilo kar 46 dečkov do 12. leta starosti. 32 se jih je za odmeven rezultat potegovalo v kategoriji A, preostalih 14 je nastopilo v B kategoriji.  V A kategoriji se je 7 od skupno 8 nosilcev prebilo v četrtfinale, kjer prav nobenega ni čakala lahka naloga.

Prvi nosilec Aleksej Mulej (MAJA) je po izgubljenem prvem nizu proti Valu Hriberšku (ŽTKMB) vendarle našel pot do polfinala, niz je proti Valu Mežanu (RADOM) oddal tudi 2. nosilec Mark Pavčič (TKMED), še posebej izenačen pa je bil dvoboj med 4. nosilcem Luko Požoncem (TK-CC) in Markom Laličem (ŽTKMB). Po osvojeni podaljšani igri tretjega niza je v polfinale napredoval Lalić, ki v polfinalu ni našel recepta za Muleja. V drugem polfinalu se je predčasno zmage veselil Pavčič. Mark Škundrić (ŽTKMB) je namreč dvoboj pri zaostanku s 4:6 in 0:4 predal.

V finalu smo drugič na tekmah pod okriljem Tenis Slovenije spremljali dvoboj med Mulejem in Pavčičem. Še drugič je bil uspešnejši Mulej, a sprva temu ni kazalo tako. Pavčič je prvi niz dobil s 6:4, kar pa Muleja ni ustavilo. V drugem je odgovoril s 6:2, odločilnega tretjega pa dobil s 6:4.

V B kategoriji se je turnirske zmage razveselil Maks Dermelj (TKMED), ki je na poti do osvojenega turnirja premagal tri tekmece, vse brez izgubljenega niza. V finalu je bil s 6:2 in 6:4 boljši od Jerneja Marinška (LUKAKP).

Deklice so loparje vihtele na igriščih TK Domžale. V manj številčni B kategoriji se je do turnirske zmage prepričljivo prebila Marta Parpinel (PROTEN), bolj izenačeno je bilo v kategoriji A.

Mesto v polfinalu so si uspele priigrati prve tri nosilke Tia Markl (KRŠKO), Tita Eva Lunder (RAFA) in Loti Hribernik (TR-KR), za preostalo polfinalno vstopnico pa sta se med seboj pomerili sestri dvojčici, 4. nosilka Uma Vreže in 5. nosilka Isa Vreže (obe BR-MB). Uspešnejša je bila Isa, ki je nato šla vse do konca. V polfinalu je s 6:0, 3:6 in 6:2 ugnala Marklovo, za konec pa v finalu s 6:3 in 6:1 še Hribernikovo.

OP Ljubljane
(U12, A kategorija, TA Breskvar, tepih)

Četrtfinale
Mulej A. – Hriberšek V. 4:6, 6:1, 6:0
Lalič M. – Požonec L. 6:7(3), 6:0, 7:6(4)
Škundrič M. – Može A. 6:4, 6:3
Pavčič M. – Mežan V. 6:0, 1:6, 6:1

Polfinale
Mulej A. – Lalič M. 6:1, 6:2
Pavčič M. – Škundrić M. 6:4, 4:0* – predaja

Finale: Mulej A. – Pavčič M. 4:6, 6:2, 6:4


OP Domžal
(U12, A kategorija, TK Domžale, tepih, granulat)

Četrtfinale
Markl T. – Korolkova N. 6:3, 6:0
Vreže I. – Vreže U. 6:2, 6:2
Hribernik L. – Petrič S. 6:3, 2:6, 6:0
Lunder T. E. – Perendija Ž. 6:0, 6:0

Polfinale
Vreže I. – Markl I. 6:0, 3:6, 6:2
Hribernik L. – Lunder T. E. 6:3,

Finale: Vreže I. – Hribernik L. 6:3, 6:1


OP Ljubljane
(U12, B kategorija, TA Breskvar, tepih)

Polfinale
Dermelj M. – Čižmek V. 6:4, 6:4
Marinšek J. – Zorčič G. 6:4, 6:1

Finale: Dermelj M. – Marinšek J. 6:2, 6:4


OP Domžal
(U12, B kategorija, TK Domžale, tepih, granulat)

Polfinale
Polanec N. – Polanec L. 6:4, 6:4
Parpinel M. – Slaviček I. 6:0, 6:0

Finale: Parpinel M. – Polanec N. 6:0, 6:0

FOTOGALERIJA