Toni Nadal: “Rafa bo igral še dve ali tri leta”

V intervjuju za ‘Cinco Dias El Pais’ je Toni Nadal spregovoril o svojem bivšem varovancu in sodelovanju s Carlosom Moyjo glede prihodnosti tenisa.

Toni in Rafa (Foto: Tennisworldusa.com)

Toni je povedal, da vidi svetlo prihodnost za Rafaela. “Njuno sodelovanje vidim kot dobro. Pomembno je, da se spoštujeta med sabo, to je nekaj, kar je zelo pomembno. In pa da Rafael ohrani željo do igre, kljub svojim poškodbam. To bo ključno. Mogoče še dve ali tri leta. Kar lahko rečem je, da Rafael Nadal ni več tenisač, ampak poškodovanec, ki igra tenis, to pa je zelo težko.”

Zanj še vedno na prvem mestu ostaja pravilna delovna etika. “Vse v življenju je podobno, kar je dobro, ker neka stvar služi še drugje. Rafaela sem učil, da je bil odličen tenisač, ampak učil pa sem ga tudi druge stvari, za katere sem uporabil isto metodo. Tenis je kot podjetje. Igraš vsak teden na turnirjih in začneš na ničli. Končaš kot prvi igralec sveta in nič ti ne garantira, da bo uspeh sledil tudi naslednjo sezono. To se zgodi v podjetju. Vedno se je treba izboljševati. Vse, kar ostane, je trening.”