Tomic po pravi drami do naslova v Chengduju

Tomic se po zmagi v Chengduju vrača med elitno 100-terico. (Foto: zimbio.com)

Tomic se po zmagi v Chengduju vrača med elitno 100-terico. (Foto: zimbio.com)

25-letni avstralski tenisač Bernard Tomic je dobro formo s Challengerjev končno prenesel tudi na turnir serije ATP.  V kar 2 urah in 18 minut dolgem finalnem obračunu je proti Fabiu Fogniniju rešil 4 zaključne žogice in prišel do 4. lovorike na turnirjih serije ATP.

Tomic se po zmagi v Chengduju vrača med elitno 100-terico. (Foto: zimbio.com)
Tomic se po zmagi v Chengduju vrača med elitno 100-terico. (Foto: zimbio.com)

Leta 2016 je kot 24-letnik na ATP lestvici zasedal že visoko 17. mesto, a ker o njem večkrat kot o turnirskih zmagah teniški mediji poročajo o neumnostih, ki jih počne izven teniških igrišč, je dve leti kasneje padel iz elitne 100-terice. Govora je o Bernardu Tomicu, ki je v zadnjem času kot kaže vendarle doživel nek preblisk in v Chenduju prišel že do druge lovorike v manj kot mesecu dni.

V začetku meseca septembra je Avstralec prišel do naslova na turnirju serije Challenger v Mallorci, tokrat pa je na Kitajskem kot kvalifikant prišel do 4. lovorike na turnirjih serije ATP v karieri.

Zaključno žogico je rešil že v 2. krogu

Tomic se na poti do finala izgubil tri nize, še posebej pa se je namučil proti Južnoafričanu Lloydu Georgu Harrisu, ki je imel v podaljšani igri tretjega niza na svoj začetni udarec na voljo zaključno žogico, a je ni izkoristil. Še več priložnosti je imel v finalu Italijan Fabio Fognini, ki je v tie-breaku tretjega niza vodil s 6:3 in imel na voljo dva začetna udarca. Tomic je rezultat poravnal na 6:6, a je bil po novem izgubljenem servisu znova primoran reševati žogico za zmago na servis Italijana. Slednji priložnosti ni znal izkoristiti, po 2 urah in 18 minutah pa je na drugi strani že prvo žogico za zmago izkoristil Avstralec in po 2 turnirskih zmagah v Bogoti in eni v Sydneyju prišel do četrtega lovorike na turnirjih serije ATP.

V konkurenci dvojic sta naslov v Chengduju slavila Hrvata Ivan Dodig in Mate Pavić, ki sta bila v finalu prepričljivo boljša od dvojice Krajicek A./Nedunchezhiyan J.

ATP 250 Chengdu (Kitajska, $1,070,040, trda podlaga, zunaj), finale
Tomic B. (Avs/Q) – Fognini F. (Ita/1) 6:1, 3:6, 7:6(7)

Dvojice, finale
(1)Dodig I./Pavić M. – Krajicek A./Nedunchezhiyan J. 6:2, 6:4