Bedene rešil zaključno žogo in osvojil Orleans!

Bedene v Orleansu brani naslov. (Foto: Instagram/opendorleans)

Bedene v Orleansu brani naslov. (Foto: Instagram/opendorleans)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je po odpovedi Jo-Wilfrieda Tsongaja upravičil vlogo favorita in kot 2. nosilec prišel do naslova na turnirju serije Challenger v Orleansu. 29-letni Ljubljančan je v finalu s 4:6, 6:1 in 7:6(6) ugnal domačina Antoina Hoanga in prišel do 15. lovorike na turnirjih serije Challenger. 

Aljaž Bedene najboljši v Orleansu. (Foto: Instagram/opendorleans)
Aljaž Bedene najboljši v Orleansu. (Foto: Instagram/opendorleans)

Aljaž Bedene je povlekel odlično potezo, ko se je po nekaterih neuspešnih nastopih na ATP turnirjih odločil za nastop na turnirju serije Challenger v Orleansu. V tednu dni je prišel do 5 zmag in s tem 15. lovorike na turnirjih serije Challenger, ki ga bo na ATP lestvici s trenutnega 78. mesta povzdignila na 63. ali 64. mesto.

Najtežje je bilo v finalu

Najvišjeuvrščeni slovenski tenisač je na poti do naslova najprej z 2:0 v nizih ugnal Enriqueja Lopez-Pereza, nato z 2:1 zmagovalca portoroškega Challengerja Constanta Lestienna, v četrtfinalu z 2:0 Sergiyja Stakhovskyja, v polfinalu Kennyja De Schepperja, v finalu pa po pravi drami še tretjega domačina, 22-letnega Antoina Hoanga.

Bedene se je po izgubljenem prvem nizu odlično odzval in drugega dobil s 6:1, prava drama pa se je odvijala v 3. nizu. Najprej sicer ni kazalo, da bo dvoboj sploh trajal več kot 2 uri, saj je tudi v 3. nizu Aljaž hitro povedel s 4:1, a Francoz se ni dal. Prikopal se je do 4 zaporednih iger in pri vodstvu s 5:4 celo serviral za zmago. Bedene mu je servis odvzel, znova pa se je v težkem položaju znašel v podaljšani igri, ko je Hoang po pogumno odigrani točki povedel s 6:5 in prišel do zaključne žoge. Aljaž je ostal miren, rešil “match” žogico, pri rezultatu 6:6 zabil asa, pri vodstvu s 7:6 pa dočakal napako domačina.

ATP Challenger Orleans (Francija, €127.000, trda podlaga, dvorana), finale
Bedene A. (Slo/2)
– Hoang A. (Fra) 4:6, 6:1, 7:6(6)